سیدصولت مرتضوی امروز، شنبه اول بهمنماه در دیدار با خانم هوی سی اینسنزا وزیر صنایع و تجارت زیمبابوه گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رسالتهای متعددی در حوزههای مختلف از جمله تأمین اجتماعی، آموزش، مهارت، سرمایهگذاری و... بر عهده دارد.
وی بخشهایی از فعالیتها و ظرفیتهای اقتصادی این وزارتخانه را در حوزههای گوناگون تشریح کرد.
مرتضوی از آمادگی ایران برای همکاری مشترک با زیمبابوه در تمامی حوزههای اقتصادی یاد شده خبر داد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به ظرفیتهای شرکت دخانیات به عنوان یکی از زیرمجموعههای این وزارتخانه افزود: این شرکت محصول توتون خود را از زیمبابوه وارد میکند که در آیندهای نزدیک همکاران این شرکت برای تبادل تجربیات و مبادله نیازها به این کشور سفر خواهند کرد.
مرتضوی افزود: شرکت سرمایهگذاری دارویی تأمین (تیپیکو) نیز به عنوان یکی از زیرمجموعههای این وزارتخانه، برای برنامهریزی، تأمین و ارسال دارو به این کشور آمادگی دارد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود به برگزاری کنگره بینالمللی بانوان تأثیرگذار با حضور زنان اثرگذار از کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: اثرگذاری بانوان در توسعه همهجانبه کشورها، امری مهم است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تأکید کرد: بانوان در کشور ایران نیز نقش منحصر به فردی دارند.
مرتضوی با اشاره به تحریمهای ظالمانهای که علیه ایران تحمیل شده است، اظهار کرد: ایران با بزرگترین تحریمهای تاریخ مواجه بوده، اما در مبارزه با تحریمها استقامت را پیشه کرده است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تحریم را ابزار شکست خوردهای علیه کشورها دانست و یادآور شد: متأسفانه مجامع بینالمللی در مقابل تحریمها مُهر سکوت بر لب زدهاند.
در ادامه این نشست خانم «هوی سی اینسنزا» وزیر صنایع و تجارت جمهوری زیمبابوه ضمن تقدیر از میزبانی شایسته ایران، با اشاره به برگزاری کنگره بینالمللی بانوان تأثیرگذار کشورهای مختلف بیان کرد: این کنفرانس به شکل بسیار خوبی پیش رفت و زیمبابوه این گردهمایی را سکویی برای توانمندسازی زنان میداند.
وی تأکید کرد: زیمبابوه حدود ۲۰ سال است که با تحریمهای سخت دست و پنجه نرم میکند و کشور ما مایل است که از تجربیات ایران در مبارزه با تحریمها استفاده کند.
هوی سی اینسنزا، بر ضرورت تقویت دوجانبه همکاریها با ایران به ویژه در بخش صنعت تأکید کرد و گفت: ما در حوزههای کشاورزی و محصولات صنعتی از جمله سویا و آفتابگردان به تکنولوژی فرآوری غذا نیاز داریم.
وزیر صنایع و تجارت زیمبابوه افزود: در بخشهای معدن، حوزههای انرژی، افزایش تولید کودهای شیمیایی و... مایل به همکاریهای مشترک با ایران هستیم.