ماموریت دانشگاه اهواز برای تحقیق در مورد بیماری‌های تنفسی و ریزگرد‌ها

معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده و دانشگاه‌های ماموریت گرا و مسئله محور است.

یونس پناهی، معاون تحقیقات وزارت بهداشت گفت: بیست و هشتمین دوره جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی دارای محور تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرینی است که در قالب کمیته‌های علوم پایه، پزشکی بالینی و فناوری سلامت خواهد بود.

او افزود: جشنواره رازی در گروه‌هایی مانند فناور برتر، محصول برتر، شرکت دانش بنیان برتر، مخترع برتر، مراکز رشد فناوری برتر و صندوق رشد و پژوهش فناور برتر برگزار و برگزیدگان معرفی خواهند شد.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت ادامه داد: در جشنواره رازی دستاورد‌های فناور و پژوهش محور تمام مراکز تحقیقاتی نمایش داده می‌شود. در جشنواره رازی امسال بخش محققان از دانشجویان جداگانه داوری می‌شود و شرط سنی برای دانشجویان حذف شده است. آیین نامه جشنواره رازی امسال تمدید شده است.

پناهی بیان کرد: در این دوره از جشنواره تحقیقات و فناوری علوم پزشکی رازی، از برترین دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی که علاوه بر فناوری برتر، طرح‌های تحقیقاتی اثرگذار دارند و همچنین در تولید علم شاخص هستند، تقدیر به عمل می‌آید.

او افزود: بر اساس نتایج اعلام شده در نظام ارزشیابی جامع دانشگاه‌های علوم پزشکی و مراکز تحقیقاتی سال جاری کشور بر اساس دسته بندی تیپ‌های یک، دو، سه و همچنین دانشگاه‌های مستقل علوم پزشکی برترین‌ها از جنبه طرح‌های تحقیقاتی اثرگذار، در جشنواره رازی تقدیر می‌شود.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت ادامه داد: نظام ارزشیابی دانشگاه‌های علوم پزشکی مبتنی بر اصل حاکمیت و رهبری، تولید علم و دانش، تولید فناوری بود امسال و از نظر داشتن تحقیقات و طرح‌های تحقیقاتی اثرگذار دانشگاه‌ها مورد سنجش قرار داده شدند.

او گفت: طبق تعریف و شاخص گذاری انجام شده طرحی اثرگذار است که بتواند خلا‌های موجود در جامعه را شناسایی کند و برای پاسخ به آن‌ها نیاز‌ها راهکار ارائه دهد.

پناهی بیان کرد: در ارزشیابی انجام شده هدف این است که بدانیم مجموعه طرح‌هایی که در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور انجام می‌شود چند درصدشان می‌تواند نیاز‌های حوزه سلامت را مرتفع کند.

وی افزود: برترین دانشگاه‌های فناور علوم پزشکی کشور نیز در هفتمین فن‌بازار ملی سلامت مورد قدردانی قرار گرفتند.

معاون تحقیقات وزارت بهداشت اظهار کرد: سه مرکز رشد، سه محصول فناور، ده مرکز تحقیقاتی، چهار کمیته تحقیقاتی دانشجویی، یک شرکت دانش بنیان، یک سازمان غیر دولتی حامی پژوهش، چهار مخترع، پنج محقق و چهار دانشگاه علوم پزشکی از جمله برگزیدگان این دوره از جشنواره رازی هستند.

مبنای انتخاب برگزیدگان کاربردی بودن، اولویت موضوع، تولید دانش و گسترش مرز‌های دانش است.

او افزود: حوزه‌های فناوری سلامت و دانشجویی را در ارزیابی این دوره از جشنواره مستقل ارزیابی می‌شود.

او در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر ماموریت گرایی دانشگاه‌ها افزود: یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم مراکز تحقیقاتی و پژوهشکده و دانشگاه‌های ماموریت گرا و مسئله محور است. به طور کلی تهدید‌های حوزه سلامت عبارتند از بار بیماری‌هایی مانند قلبی، عروقی، سرطان ها، تصادفات، پرفشاری، دیابت و چاقی که باید در این زمینه‌ها به دانشگاه‌ها ماموریت‌هایی مناسب داده شود.

برخی از دانشگاه‌ها از نظر امکانات آزمایشگاهی و نیروی انسانی شرایط بهتری دارند و ماموریت‌هایی به این مراکز داده شده است.

ماموریت بیماری‌های تنفسی و ریزگرد‌ها به دانشگاه علوم پزشکی اهواز، موضوع دیابت به دانشگاه علوم پزشکی تهران و سرطان به دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی داده شده است.

او افزود: موضوع جمعیت دومین عامل تهدید کننده سلامت است. ماموریت افزایش جمعیت به دانشگاه‌های علوم پزشکی منطقه یک داده شده است. میزان باروری کشور کم‌تر از ۱/۸ است که باید توجه کافی در این زمینه شود.

سومین تهدید کننده سلامت موضوع تغییرات اقلیمی و بحث انرژی و ایمنی مواد غذایی است که در این زمینه به دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و مشهد ماموریت داده شده است.

بیماری‌های واگیر و عفونی یک موضوع جدی هستند و به دلیل طیف وسیع آن ها، این ماموریت به چند دانشگاه علوم پزشکی داده شده است. بار بیماری‌ها و اقتصاد سلامت مسئله مهمی است.

او افزود: موضوع اعتیاد یک بحث مهم است. ماموریت ویژه‌ای به دانشگاه توانبخشی داده شده تا در حوزه اعتیاد تحقیقاتی را انجام بدهد. در نیماد کمیته ویژه‌ای در خصوص کاهش آلودگی هوا تشکیل شده است. مراکز تحقیقاتی در حوزه عوامل محیطی، مسمومیت‌ها و آلاینده‌ها کار می‌کنند.

او بیان کرد: میزان مرگ و میر و بستری در کشورهایی مانند امریکا، فرانسه و ژاپن خوب نیست. در سال گذشته با وجود پرداخت پول از طرف کشورمان به شرکت های واکسن سازی دنیا اما واکسن به ایران تحویل داده نشد و در این شرایط مراکز تحقیقاتی اقدام به پژوهش و ساخت واکسن های کرونا کرده و الان شش مرکز در زمینه تولید واکسن فعال هستند.

او افزود: در حال حاضر ۲۵ درصد از کل بازار شرکت های دانش بنیان در حوزه سلامت فعال هستند و اقتصاد خوبی در این حوزه است. بیش از ۷۰ محصول در فن بازار سلامت نمایش داده و معرفی شده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار