سرهنگ سیدمصطفی مرتضوی گفت: با توجه به آلودگی هوا یا تمهیدات دولت جهت صرفهجویی در مصرف انرژی و تعطیلی مدارس، والدین نگران افت تحصیلی فرزندان خود هستند و برای جبران این افت به دنبال کلاسهای خصوصی هستند تا بتوانند عقب افتادگی دانش آموزان خود را جبران کنند.
او افزود: بخشی از تبلیغات کلاسهای آنلاین خصوصی، از سوی مجرمان سایبری بوده و هدف آنها سوءاستفادههای مالی و اخاذی از شهروندان است.
رئیس پلیس فتای استان اصفهان اضافه کرد: در زمان ثبتنام فرزندان در کلاسهای تخصصی آنلاین، کلاهبردار از کاربران میخواهد که مبالغ ناچیزی را به عنوان پیش ثبتنام واریز کنند، سپس با هدایت کاربران به صفحات و درگاههای جعلی اطلاعات حساب بانکی کاربران را سرقت و حساب آنها را خالی میکند.
او گفت: جمعآوری اطلاعات شخصی و هویتی از دیگر موارد مجرمانهای است که به دنبال آن شاهد اخاذی از خانوادهها یا دانشآموزان هستیم.
سرهنگ مرتضوی توصیه کرد: خانوادهها میتوانند علاوهبر استفاده از ظرفیت فضای مجازی، با استفاده از روشهای مختلف مانند کتابها و cdهای کمک آموزشی و مواردی از این قبیل باعث تقویت سطح سواد فرزندان خود شوند، همچنین برای استفاده از کلاسهای آنلاین از مؤسسههای معتبر و شناخته شده درخواست خدمات کنند و مراقب باشند اطلاعات محرمانه و خصوصی خود و فرزندانش را در اختیار کلاهبرداران نگذارند.
او خاطرنشان کرد: شهروندان میتوانند تخلفات صورت گرفته در فضای مجازی را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری لینک ثبت گزارشهای مردمی با ما در میان بگذارند.