ابوالحسن صفدری از افتتاح پایگاه ثابت انتقال خون در بیمارستان امام علی (ع) زاهدان خبر داد و اظهارداشت: از این پس اهداکنندگان عزیر میتوانند جهت اهدای خون خود به پایگاه ثابت انتقال خون در این بیمارستان نیز مراجعه کنند.
وی بیان کرد: همچنین قرار است بزودی مرکز نوبت گیری بصورت تلفنی برای سهولت اهدای خون شهروندان زاهدانی در مرکز انتقال خون راهاندازی شود.
سرپرست انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: وجود سه هزار و ۳۰۰ بیمار تالاسمی در سطح استان و سایر بیماران نیازمند به خون، سیستان و بلوچستان را به هشتمین مصرف کننده خون در سطح کشور تبدیل کرده است.
وی اظهارداشت: آمار بالای تصادفات جاده ای، شیوع بالای مرگ و میر مادران، دیالیزی ها، هموفیلی ها و با عنایت به جمعیت بالای استان و تامین خون و فرآورده خونی ۲۶ مرکز درمانی و پنج مرکز جراحی محدود، در حال حاضر مهمترین چالش این سازمان تهیه خون و فرآورده های خونی سالم و کافی برای نیازمندان به خون است که بیشتر خون مورد نیاز بیماران از سوی سازمان انتقال خون استان و کمبود آن توسط شبکه ملی خونرسانی تامین می شود.
صفدری افزود: پیشگیری و مشاوره های قبل از ازدواج مهمترین موضوع در زمینه جلوگیری از تالاسمی است زیرا هم اینک حدود ۶۵ درصد خون سیستان و بلوچستان صرف این بیماران می شود.
وی گفت: پزشکان خانواده در مراکز روستایی باید علاوهبر کار درمان، در زمینه آموزش و فرهنگ سازی اقدام و جمعیت را رصد و کنترل کرده و در زمینه آزمایش های ژنتیک نیز مشاورههای لازم را انجام دهند.
سرپرست انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: تامین خون نقش اساسی برای بیماران تالاسمی دارد و اگر جامعه بانوان و جوانان در این زمینه حضور پررنگ تری داشته باشند عملا خونگیری بالاتر خواهد بود.
از منظر کارشناسان در سیستان و بلوچستان با توجه به ثبت نشدن برخی ازدواج ها به صورت رسمی و در نتیجه عدم دریافت مشاوره و انجام نشدن آزمایش های قبل از ازدواج و همچنین وجود نگرش های منفی در زمینه سقط جنین همچنان روند رو به رشد تعداد مبتلایان به بیماری تالاسمی ماژور ادامه دارد.