معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: امسال حدود ۳۲ هزار هکتار از مزارع این استان در فصل کشت پاییزه به زیر کشت محصول استراتژیک گندم رفت.

امان الله طوقی گفت: پارسال گندم در سطح ۲۶ هزار هکتار از مزارع سیستان و بلوچستان کشت شد که امسال با رشد ۶ هزار هکتاری به حدود ۳۲ هزار هکتار رسید.

وی با بیان اینکه توسعه کشت قراردادی گندم برای تامین امنیت غذایی با استفاده از الگوی کشت درست و رسیدن به بهره‌وری تولید، افزایش ارزش افزوده، کاهش ضایعات و تعادل قیمت ضروری بوده و انجام آن در اولویت جهاد کشاورزی است، افزود: با تلاش‌های صورت گرفته ۲۰ هزار هکتار از مزارع کشت شده گندم استان امسال به کشت قراردادی اختصاص دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب در این استان برداشت نخستین خوشه‌های گندم کشور همه ساله در منطقه پیشین شهرستان سرباز در جنوب این استان آغاز می‌شود.

وی افزود: هامون، کراس بولانی، کویر، سیستان، افق و ارگ عمده ارقام گندم کشت شده در مزارع سیستان و بلوچستان محسوب می‌شوند.

به گزارش ایرنا در سال‌های گذشته حدود ۸۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی سیستان و بلوچستان به کشت گندم اختصاص داشت، اما در سال زراعی ۹۷ -۹۸ به دلیل عدم آورد رودخانه هیرمند این سطح بویژه در شمال استان کاهش داشت.

سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهره‌گیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمه گرمسیری و بعضا منحصر به فرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گواوا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
تولید محصولات کشاورزی در سیستان و بلوچستان در طول سال رواج دارد و زمین‌های برخی مناطق استان سیستان و بلوچستان مانند نیکشهر، سرباز، ایرانشهر، کنارک و چابهار در هر سال توان تولید ۲ بار محصول را دارند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۲۱ ۲۵ دی ۱۴۰۱
بخدا ظلم است و نادانی و جهل ، در استانی که آب شرب و آب بهداشتی کمیاب و جیره بندی هستش گندم می‌کارند و کشاورزی و غیره ..... خدا خودش عاقبت کشور رو باو این مسئولین به خیر کنه ....
آخرین اخبار