سردار غلامرضا جلالی در «همایش بصیرت فاطمی» با اشاره به وقوع حوادث اخیر در کشور، گفت: شرایط کنونی، لزوم توجه و آگاهی نسبت به شرایط کشور و انقلاب اسلامی و تکالیفی که در مواجهه با توطئه دشمنان برعهده داریم را پیش از پیش ضرورت میبخشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه در بررسی حوادث اخیر نیازمند جریان شناسی تحولات و رخدادها هستیم، اظهار کرد: تحلیلهای بسیاری در مورد علل بروز این حوادث وجود دارد. اما مهم این است که این تحلیلها بدون در نظر گرفتن نقش دشمن و جنگ پیچیده و شناختی که علیه ملت ایران به راه انداخته است، ساده اندیشی است.
وی با بیان اینکه دشمنان با بهرهگیری از ابزارهای رسانه و سایر ابزارها مانند شبکههای اجتماعی بر حوزه ذهن و فکر و باور مردم متمرکز شده و به دنبال تغییر باور و ذهنیت هستند، تاکید کرد: نگاه سهل اندیشانه برخی مسئولان در دولت گذشته در موضوع شبکههای اجتماعی، فضایی را برای اجرای توطئهها در اختیار دشمنان قرار داد و وضعیتی که امروز در زمینه انتشار خبرهای دروغ و حقیقت شاهد هستیم نتیجه همان به حال خود رها کردن این فضا است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به جنگ مدرن و تغییر فضای نبرد خاطرنشان کرد: در چنین شرایطی باید ابزارهای این جنگ مدرن را بشناسیم.
وی با اشاره به لزوم آگاهی و شناخت از صفآرایی شکل گرفته از سوی دشمن در این جنگ شناختی، افزود: باید بدانیم که دشمن کیست، کجاست و ما کجا ایستاده ایم. در این صورت است که میتوانیم راهبرد درستی در مواجه با تهدیدات اتخاذ کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور گفت: در جنگ شناختی، میدان جنگ، ذهن و باور و فکر مردم است و ابزار آن شبکههای اجتماعی است.
جلالی با اشاره به اینکه درصد زیادی از حوادث اخیر تمام شده و دشمن تلاش بسیار زیادی میکنند که این غائله را به شکلهای مختلفی ادامه دهند، افزود: اعتراف دشمن به شکست در غائله اخیر به معنای پایان اقدامات او علیه ما نیست و باید همواره مراقب بود.
وی با یادآوری بیانات رهبری انقلاب درباره جهاد تبیین افزود: اگر بخواهیم در این جنگ پیروز شویم و این فتنه را مهار کنیم باید جهاد تبیین را در دستور کار خود قرار دهیم.
جلالی شناسایی و تبیین راهبردهای دشمن و همچنین بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی را از مولفههای جهاد تبیین برشمرد و افزود: باید اهداف و ارزشهای انقلاب اسلامی را بازتعریف و شناسایی کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به ارتقا سواد رسانهای ادامه داد: یادگیری و ارتقای سواد رسانهای بسیار حائز اهمیت است. اینکه دولت هم باید زیرساختهایی را فراهم کند که استفاده از فضای مجازی با حفظ منافع ملی، سلامت و اسلامیت تامین شود که خوشبختانه در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی صورت گرفته است.
وی یادآور شد: تکلیف دیگر دولت نیز ارتقای ابزارهای سواد رسانهای و نحوه استفاده از شبکههای اجتماعی از طریق آموزش به مردم برای حفاظت از مردم و دارایی هایشان در این جنگ نوین است.