محسن نفر آهنگساز و نوازندهی تار در خصوص جدیدترین اثر خود به نام آلبوم «زار» گفت: هنرمند نمیتواند بی توجه به محیط اطراف و جهان پیرامونش باشد و اگر هنرمندی این بی توجهی را اظهار کند در واقع غفلت و غافل بودن خود را نشان میدهد، یکی از شروط هنرمندی این است که غافل نباشد.
به گفته نفر، هنرمند زمانی هنرمند میشوند که از محیط اطراف خود و شرایط جامعه جهانی مطلع باشد، آنچه را که ما در شرایط جامعه جهانی امروزه میبینیم شرایطی نیست که بشر صادقانه و خالصانه بخواهد به آن بخندد شرایطی است که باید به حال آن زاری کرد.
او میگوید: قطعات آلبوم زاری بیش از ۱۸ تراک است که در این مجموعه سعی کرده ام با استفاده از گنجینهی قوی محتوایی و هنری موسیقی کشور جلوههایی از معرفت، عرفان، حماسه و جوش و خروش را به نمایش بگذارم، این کار از آن جایی که با یک ساز انجام شده بسیار سخت است، در این کار برای من ریسکهای مختلفی به وجود آمد بنابراین غرض این بوده ضمن اینکه باید کار اتفاق بیفتد و حرف گفته شود تا دیگران به آن توجه کنند.
نفر گفت: اگر حرفی گفته نشود، اظهاری وجود نداشته باشد شنونده باید به چه چیزی گوش دهد و نمیتوانیم میدان را برای حرفهای سطحی و نمونههایی از هنرهای هیجانی خالی بگذاریم، بنابراین باید در این زمینه کار کرد و صبور بود تا تاثیرات لازم را بگذارد.
وی افزود: آلبوم زار و آلبومهای بعدی حاصل تلاش و تجربهی ۵۲ سال بنده در زمینه موسیقی است، فرم کار خلاقیتهای در زمان و با توجه به قطعات با استانداردهای لازم تولید شده است.
این مدرس موسیقی گفت: مشخصا این آلبوم با نگاه به آیهی لَقَدْ خَلَقْنَا الْإِنْسَانَ فِی کَبَدٍ تولید نشده و در نظر من نبوده است و آنچه که در نظر من بوده توجه به محیط اطراف است که نمونههای عبرت برانگیز و نمونههای عمیقی را برای ما در نظر میآورد که چندان شاد و خوشحال کننده نیست.