گزارشی که پیشاپیش برای مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس تهیه شده، هشدار میدهد که افزایش قیمت انرژی و مواد غذایی ممکن است تا دو سال آینده ادامه داشته باشد و به تلاشهای جهانی برای مبارزه با فقر و بحران تغییرات اقلیمی لطمه بزند.
به گزارش گاردین، گزارش سالانه خطرات جهانی که با انجام نظرسنجی از بیش از هزار و ۲۰۰ کارشناس، سیاستمدار و تاجر تهیه شده، نشان میدهد بحران هزینههای زندگی ناشی از همهگیری کرونا و جنگ اوکراین در صدر فهرست نگرانیهای امسال قرار دارد.
این گزارش با به صدا درآوردن زنگ خطر در آستانه گردهمایی سالانه رهبران جهان در تفرجگاه کوهستانی داووس سوئیس، اعلام کرد که بحران عرضه انرژی و غذا احتمالاً تا دو سال آینده به عنوان بزرگترین خطر برای اقتصاد جهانی ادامه خواهد داشت. گفته میشود این بحران میتواند همکاری بین کشورها برای مقابله با مشکلات بلندمدت از جمله بحران آب و هوا، حفاظت از تنوع زیستی و تلاشها برای کاهش فقر را تضعیف کند. این گزارش همچنین تاکید میکند زمان لازم برای تغییر اوضاع بحرانهای بلند مدت در حال اتمام است.
خطرات غالب در دو سال آینده شامل رکود، افزایش بدهی، ادامه بحران هزینههای زندگی، قطبی شدن جوامع به خاطر انتشار اخبار جعلی و وقفه در اقدام سریع برای کنترل تغییرات اقلیمی خواهد بود.
در این گزارش آمده است: قبل از اینکه خطرات به نقطه اوج برسند، اقدامی هماهنگ و جمعی لازم است. تا زمانی که جهان به طور مؤثرتری در زمینه کاهش تغییرات اقلیمی اقدام نکند، طی ۱۰ سال آینده گرمایش جهانی ادامه پیدا کرده و منجر به فروپاشی اکولوژیکی خواهد شد.
امسال تورم در بسیاری از کشورهای جهان به طور ناگهانی افزایش یافت. اکنون، انتظار میرود یک سوم اقتصاد جهان در سال ۲۰۲۳ دچار رکود شود که منعکس کننده اثرات جنگ، تورم بالا و افزایش وام برای خانوارها، مشاغل و دولتها است.
سعدیه زاهدی، مدیر عامل مجمع جهانی اقتصاد میگوید: چشم انداز خطرات کوتاه مدت تحت سلطه مواردی مثل انرژی، غذا، بدهی و بلایا است. آنهایی که در حال حاضر در هر جامعهای آسیب پذیر هستند، رنج میبرند. در مواجهه با بحرانهای متعدد، تعداد افراد آسیبپذیر به سرعت در حال گسترش است. چه در کشورهای ثروتمند و چه در کشورهای فقیر.