محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با مصطفی شنتوب رئیس مجلس ترکیه با وی با تبریک میزبانی خوب اجلاس سیزدهم APA گفت: خوشحالیم که مقامات هر دو کشور ایران و ترکیه به موضوع همسایگی، همکاری و توسعه در زمینه روابط دوجانبه توجه کرده و از این رهگذر ارتباطات دو کشور در حال گسترش است.
رئیس مجلس با بیان اینکه ایران و ترکیه امروز به یک درک و برداشت مشترک رسیدهاند، گفت: نباید ارتباطات را در حالت فعلی حفظ کرد چرا که ما و ترکیه بیش از هر زمان دیگری نیازمند آن هستیم که روابط را در عرصههای مختلف و با توجه به شرایط و اقتضائاتی که در منطقه و جهان داریم گسترش دهیم.
قالیباف با اشاره به موضوع مهم آب رودخانه ارس و لزوم رعایت حقآبه جمهوری اسلامی ایران از این رودخانه بیان کرد: در رابطه با موضوع آب و رودخانه ارس نگرانیهایی وجود دارد که به محیط زیست منطقه بازمیگردد و در خصوص آن نیز نشستی بین وزرای نیرو و کشاورزی دو کشور انجام شده و باید نشست دوم نیز تشکیل شود و این از موضوعاتی است که میتواند برای هر دو کشور، مردم و البته محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار باشد چرا که مشکلات فراوانی برای پایین دست رود ارس ایجاد کرده است.
موضوع مهمی دیگری که در دیدار رئیس مجلس کشورمان با رئیس مجلس ترکیه مطرح شد موضوع کسب و کار مرزنشینان بود. قالیباف در خصوص این موضوع مهم به مصطفی شنتوپ تأکید کرد: مسئله بازارچههای مرزی و تبادلات مرزی یکی از مطالبات مورد توجه مردم و از اولویتهای پیگیری گروههای دوستی پارلمانی است و توجه کنید که ما هرچه قدر در این حوزه و تسهیل در تبادلات شهروندان دو کشور گام برداریم میتواند موجب رونق اقتصاد منطقه و امنیت مرزی شود.
سومین موضوع مهم نشست مشترک روسای مجلس ایران و ترکیه روابط سه جانبه ایران، ترکیه و آذربایجان بود که رئیس قوه مقننه کشورمان درباره این موضوع افزود: من فکر میکنم گفتگوهای دو و سه جانبه ایران، ترکیه و آذربایجان میتواند در سطوح مختلف در حل این معضلات مهم باشد و از این معضلات پیشگیری کرده و روند را برای پیشرفت و توسعه کشورها و کل منطقه فراهم کنند.
در بخش دیگری از این دیدار قالیباف تأکید کرد: امروز نگاههای یک جانبه گرایانه و دخالتهای آمریکا و رژیم صهیونیستی و اتفاقات پیرامونی و بینالمللی بهویژه در حوزه تروریسم، محیط زیست و گسترش فقر و دخالت در امور کشورها از چالشهای مهمی است که میتوانیم به آنها بپردازیم و من اگر بخواهم نمونهای از این مسائل و چالشها را بگویم و از دخالتهای آمریکا و رژیم صهیونیستی صحبت کنم بهانه جوییهای آنها در موضوع شرایط زنان در ایران است.
قالیباف با بیان اینکه امروز بیش از هر دوران دیگری زنان در جمهوری اسلامی در حوزههای تحصیلات، مدیریت و نقشآفرینی در جامعه حضوری پررنگ دارند، گفت: امروز زنان در جمهوری اسلامی ایران در محیط دانشگاهها بیش از آقایان حضور دارند، اما دشمنان به بهانههای واهی به دنبال برخورد با جمهوری اسلامی و براندازی بودند که به حمدالله شکست خورده اند و در یک جنگ سنگین ترکیبی و رسانهای موفق نبودند و البته جا دارد اینجا از مسئولان ترکیه برای مواضع خوبشان تشکر کنم.
در ادامه این نشست مصطفی شنتوپ، ضمن استقبال از پیشنهادات مطرح شده در این جلسه و صحبتهای رئیس مجلس شورای اسلامی، گفت: از روند پیشنهادات و مذاکرات شما استقبال و از آن حمایت میکنم و از پیشنهادات شما برای APA نیز استفاده کردهایم.
رئیس مجلس ترکیه ادامه داد: در رابطه با موضوع رود ارس نیز برای تامین عادلانه حقآبه گفتگوهای لازم را انجام خواهم داد و مطمئنم آنها نیز برای تداوم گفتگوها مشتاق هستند.
وی همچنین در پاسخ به مطالبه رئیس مجلس کشورمان درباره حل مشکلات بازارچههای مرزی گفت: موضوع بازارچهها نیز مسئله مهمی است و همانطور که میدانید گروه دوستی پارلمانی دو کشور نیز این موضوع را پیگیری میکند و من نیز از وزیر تجارت کشورم این مسئله را پیگیری خواهم کرد.
من بعنوان یک شهروندهمیشه فک میکنم ک مسئولین سرزمینم آنقدر بعرضه و ضعیف هستند که هر کس و ناکسی جرات میکند یک توسری به این مملکت بزند!!!!
حالا شما و دیگرمسئولین هی تاکید کنین کشوری مثل افغانستان و ترکیه حق آبه مونو بدن .
صد رحمت به شاه سلطان حسین!!!
کشور مال مسئولین است. قرارداد 25ساله ببندید، دریای خزر را به روس بدهید، حقآبه را به ترکیه بدهید. کسی هم حق ندارد به شما بگوید بابا خودتان که دارید بیشتر از مردم می خورید دیگه چرا کشور را به تاراج می دهید؟؟؟
دولت و مجلس باید مطالبه گر باشند باید نشان بدهند دولتها در عمل در کنار همدیگه هستن. وگرنه تقاضا در حد کاغذ باطله هستش