مدیر آزمایشگاه توسعه دولت الکترونیک گفت: کدپستی یکی از امکاناتی است که میتوان برای شناسایی مسکنهای خالی از سکنه آن بهره برداری کرد، برای این منظور کدپستی باید در یک چرخه فرآیندی قرار گرفته و اطلاعات مکانی و آدرسهای پستی با قرارگرفتن در کنار سایر اطلاعات مورد بهره برداری قرارگیرد تا به هدف تعیین شده دست پیدا کند.
جوادی صادق در ادامه با اشاره به اجرای سرشماری ثبتی مبنا توسط مرکز آمار ایران بیان کرد: در این شیوه سرشماری که الگو گرفته از کشورهای توسعه یافته است، بانکهای اطلاعاتی در مراکز مربوط به خود جمع آوری، ثبت، ضبط شده و در اشتراک با سایر بانکهای اطلاعاتی مراکز دیگر، مقایسه دادهها صورت میگیرد، که نتایج حاصله از استخراج این دادهها برای خدمات مختلفی قابل بهره برداری است.
وی افزود: در سرشماری ثبتی مبنا یکی از دادههایی که مورد بررسی قرار میگیرد پایگاه اطلاعاتی کدپستی است، که بدین منظور تاکنون شرکت ملی پست به دنبال مکان محور کردن اطلاعات نشانی پستی است، بدین معنا که نشانیها در سطح شهرها و روستاها استاندارد شده که حاصل آن کد ده رقمی منحصر به فرد برای هر مکان است.
سرپرست اداره کل جغرافیایی و اطلاعاتی مکانی ادامه داد: در طرح ملی جی نف؛ نشانیهای پستی به مختصات جغرافیایی متصل شده و تاکنون ۸۳ درصد از اماکن شهری به نقشههای با مختصات جغرافیایی استاندارد متصل شده است، که این اطلاعات توسط وب سرویس و انطباق بانک اطلاعاتی برابر با قانون و مقررات لازم در اختیار تمامی دستگاههای اجرایی قرار گرفته است.
جوادی در پایان یکی از راههایی که موجب انطباق کدملی و کدپستی میشود را الزام استفاده کدپستی به جای آدرس پستی در فرآیندهای اداری برشمرد.