رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان گفت: بازنگری سند آمایش استان با توجه به وضعیت کنونی و تغییرات اقلیمی به یک الزام قانونی تبدیل شده است.

تورج الوانیان  گفت: بنابراین برای به روز رسانی این سند بررسی‌ها و مطالعاتی نیز صورت گرفته است.

او گفت: با وقوع برخی از مسائل جدید در استان از جمله گرم شدن دمای هوا و بروز خشکسالی، تغییر در رویه استفاده از منابع آبی ضروری است این در حالی است که همدان به عنوان یک استان کشاورزی معرفی شده و ۳۰ درصد اقتصاد استان را این بخش تشکیل می‌دهد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان بیان کرد: بخش کشاورزی استان درصد بالایی از منابع آبی را به خود اختصاص داده بنابراین باید با تغییر یا اصلاح الگوی کشت و استفاده از محصولات کم آب بر، این منابع خدادادی را حفظ کرد.

الوانیان ادامه داد: با توجه به کمبود منابع آبی استان باید از ظرفیت گلخانه‌ها و توسعه این بخش به سمت مدیریت منابع آبی و استحصال آب از چاه‌ها حرکت کرد لذا این شرایط باید در سند آمایش استان مورد توجه قرار گیرد.

به گفته او  در این راستا جلسات ارتقای بهره وری با موضوع آب شروع شده و فرهنگسازی، تعیین شاخص، اصلاح شبکه فاضلاب و توجه به استفاده از پساب جزو برنامه‌های اصلی است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه استان همدان گفت: اعتبارات خوبی نیز در سفر رییس جمهور به همدان (مرداد ماه امسال) برای طرح‌های حوزه آب پیش بینی شد که تصویب ۲۰۰ میلیارد تومان برای احیای قنات‌های استان از جمله این اعتبارات است.

الوانیان یادآوری کرد: همدان روزی به عنوان شهر قنات‌ها معروف بود که این قنات‌ها با گذر زمان از بین رفته یا با فاضلاب مخلوط شده است بنابراین این قنات‌ها نیاز به احیا و اصلاح دارد.

او اختصاص ۶۰ میلیارد تومان برای تکمیل تصفیه خانه‌های صنعتی، ۵۰۰ میلیارد تومان برای سد خرمرود تویسرکان، ۲۵۰ میلیارد تومان برای سامانه‌های نوین آبیاری جهاد کشاورزی و ۶۰ میلیارد تومان برای انتقال پساب همدان را از دیگر مصوبات سفر هیات دولت به استان برای بهره برداری مناسب از آب برشمرد.

استاندار همدان نیز پیشتر اعلام کرد که توجه به اسناد بالادستی به ویژه سند آمایش باید در اجرای طرح‌های عمرانی، اقتصادی و خدماتی مد توجه جدی قرار گیرد چراکه این سند، نقشه‌ای مدون برای رسیدن به توسعه پایدار و متعادل با حفظ الزامات زیست محیطی است و تمامی طرح‌ها و برنامه‌های اجرایی در استان باید بر اساس دستورالعمل‌ها و پیوست سند آمایش سرزمین باشد.

آمایش سرزمین به معنای بهره برداری بهینه از امکانات در راستای بهبود وضعیت مادی و معنوی در قلمرو جغرافیایی خاص است. در این طرح مزیت‌های فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی، سازماندهی و نظام بخشی می‌شود. این کار با هدف ایجاد رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت‌ها در پهنه سرزمین با توجه به ویژگی‌های فضایی مناطق است.

سند آمایش سرزمین دارای سه برش ملی، منطقه‌ای و استانی در مرحله مطالعات و تدوین طرح است. سند آمایش سرزمین به عنوان سند بالادستی، الگوی تهیه و تدوین برنامه‌های توسعه پنج ساله و سایر برنامه‌های توسعه‌ای کشور به شمار می‌رود.

منبع: ایرنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۵ ۲۰ دی ۱۴۰۱
با سلام باید در استفاده از منابع زیرزمینی آب نهایت استفاده بهینه داشته باشیم.