آقای کریم ذوالفقاری در حاشیه نخستین نمایشگاه جامع کشاورزی گفت: اقدامات خوبی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی انجام شده به طوریکه بیش از ۸۰ درصد آنچه که مصرف می کنیم، مدیون ورود تکنولوژی به مزارع هستیم.
او از ورود ادوات و ماشین آلات کشاورزی به تمامی زیربخش های کشاورزی خبر داد و گفت: ضریب مکانیزاسیون خاص حوزه زراعی و باغی است، اما این شاخص در حوزه دام و طیور و آبزیان کاربردی ندارد.
ذوالفقاری ادامه داد: متوسط ضریب مکانیزاسیون ۲.۵ اسب بخار در هکتار کشور است، البته برخی کشورها ۷ اسب بخار و برخی کشورها نیم اسب بخار هستند. اما نحوه استفاده اسب بخار در هکتار مشکل داریم که به درستی بکار گرفته نشده است.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون می گوید: برنامه ما برای آینده مکانیزاسیون استفاده از فناوری های نوین و بومی سازی است.
به گفته او، قیمت ادوات کشاورزی در ایران نسبت به نرخ جهانی بالا نیست، اما به سبب آنکه درآمد کشاورزان پایین است، تصور می کنیم قیمت ادوات بالاست.
ذوالفقاری ادامه داد: برخی کشورها تا ۵۰ درصد به کشاورزان یارانه می دهند، درحالیکه کشورما این گونه نیست. همچنین بخش کشاورزی در مقایسه با خدمات و صنعت شغل پرمنفعتی نیست.
این مقام مسئول با بیان اینکه وزارت جهاد در قیمت گذاری نقشی ندارد، گفت: بنابر قانون جایگاهی در قیمت گذاری و نظارت بر قیمت نداریم. این موضوع با وزارت صمت است.
او در پاسخ به باشگاه خبرنگاران جوان مبنی بر آنکه چقدر تراکتور مورد نیاز کشور است، گفت: براساس آمار در ۹ ماهه امسال ۲۰ هزار دستگاه تراکتور توسط شرکت تراکتورسازی توزیع شده، اما نیازمان بیش از این عدد است.