مدیرکل بهزیستی فارس گفت: ۱۱۵ هزار کودک در استان امسال غربالگری بینایی شده‌اند و ۳۶۲ کودک مبتلا به اختلالات بینایی تحت درمان قرار گرفتند.

محمدرضا هوشیار از آمادگی پایگاه‌های دائم و غیردائم بهزیستی فارس برای غربالگری بینایی کودکان ۳ تا ۶ سال خبر داد و گفت: آمبلیوپی یا تنبلی چشم یکی از علل شایع کم بینایی و نابینایی یک چشمی و یا گاهی دو چشمی است که در بسیاری موارد و با تشخیص زودهنگام در سن زیر شش سالگی قابل پیشگیری است.

مدیرکل بهزیستی فارس با بیان اینکه چشمان بعضی کودکان با آن که سالم و طبیعی به نظر می‌رسند، اما از سلامت و دید کافی برخوردار نیستند، گفت: شیوع این بیماری در کشور ما ۱.۴ درصد است.

او با بیان اینکه برای پیشگیری و درمان اولیه تنبلی چشم باید چشم همه کودکان در سنین طلایی زیر ۶سال مورد غربال بینایی قرار گیرد، گفت: والدین همه کودکان ۳ تا ۶ سال در سراسر استان باید با مراجعه به پایگاه‌های غربالگری بینایی تحت نظارت بهزیستی فارس، اقدام به سنجش بینایی و غربالگری برای فرزند خود کنند.

هوشیار گفت: در حال حاضر ۱۸۷ پایگاه دائم و غیر دائم در مراکز مثبت زندگی و مجتمع‌های خدمات بهزیستی همکار در برنامه غربالگری بینایی هستند و تمام پایگاه‌ها مجهز به E چارت شده‌اند و ۲۶ شهرستان نیز دارای دستگاه اپتیک پلاس پرتال برای غربالگری کودکان در مناطق روستایی و صعب العبور فعال هستند.

او همچنین گفت: در ۹ ماه گذشته امسال ۱۱۵ هزار و پانصد کودک در سطح اول مورد غربالگری قرار گرفتند و تاکنون ۳۶۲ کودک مبتلا به اختلالات بینایی تشخیص و تحت درمان قرار گرفته‌اند که به معنای پیشگیری از کم بینایی و نابینایی این کودکان در آینده است.

مدیرکل بهزیستی فارس تاکید کرد: پشتوانه اجرای این طرح و تضمین سلامت بینایی کودکان، مشارکت حداکثری خانواده‌ها است.

هوشیار با بیان اینکه کودکان پس از مراجعه خانواده به پایگاه‌های سنجش بینایی تحت غربالگری قرار می‌گیرند و در صورت تشخیص مشکل توسط بینایی سنج، تحت معاینات تشخیصی و تخصصی پزشکی قرار گرفته و در ادامه در صورت نیاز تجویز عینک، عمل جراحی و ... انجام می‌شود، گفت: در این راستا کمک هزینه عینک و عمل جراحی چشم کودکان بیمار برای خانواده‌های بی بضاعت توسط بهزیستی فارس تامین می‌شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.