دکتر جلاهی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بابل در حاشیه جلسه ستاد بحران این دانشگاه، گفت:زیر سویههای جدید اُمیکرون با نامهای BQ ۱ و XBB جهشهای جدید از زیرسویههای فرعی امیکرون هستند که بر اساس نظر کارشناسان این سویه بیماریزایی در حد امیکرون داشته و فراگیری بالایی دارند و احتمالا در روزهای آتی با افزایش موارد در کشور مواجه شویم.
او افزود: با توجه به هشدار مسوولان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای مشاهده سه مورد ابتلا به زیر سویههای جدید اُمیکرون با نامهای BQ ۱ و XBB در کشور و شروع موج هشتم کرونا مسوولان دانشگاه علوم پزشکی بابل برنامه ریزی لازم برای مقابله با این سویه را آغاز کردند.
دکتر جلاهی گفت: کسانی که قبلا به امیکرون مبتلا شدهاند ایمنی نسبتا مناسبی در برابر BQ ۱ و XBB دارند و در صورت ابتلا به این سویهها هم علائم خفیفتری تجربه خواهند کرد.
او افزود: رعایت شیوه نامههای بهداشتی، استفاده از ماسک و جلوگیری از تجمعات نقش مهمی در کاهش ابتلا خواهد داشت.
دکتر جلاهی گفت: نشانههای سویه جدید تفاوت زیادی با گونههای قبلی امیکرون ندارند، یعنی همان نشانههای سویههای قبلی مانند اختلال درحس بویایی و چشایی، تنگی نفس، سنگینی سینه، بدن درد، سر درد، احساس کلافگی و تب و لرز و در مواردی هم اسهال و استفراغ دراین سویه هم دیده میشود ولی در سویههای جدید کمتر علائم ریوی ایجاد میشود.
او افزود: در ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی بابل تمامی اقدامات موردنیاز در چگونگی مواجهه با این سویه جدید مورد بررسی قرار گرفت و تمامی مراکز در آمادگی کامل قرار دارند.
دکتر جلاهی گفت: با اشاره به اینکه تاکنون گزارشی از ابتلا به سویه جدید در بابل گزارش نشده است، گفت: با توجه به رفتار متفاوت این ویروس در هر جهش، آمادگی همه جانبه برای مقابله با جهش جدید ویروس کرونا ضروری است.
او با ذکر این نکته که واکسن یادآور برای افراد بالای ۱۸ سال توصیه میشود، افزود: مراکز خدمات جامع و خانههای بهداشتی آمادگی لازم جهت تزریق واکسنهای انتخابی را دارند و همشهریان و هماستانیها چرخه واکسن خود را کامل کنند.
دکتر جلاهی با اشاره به اینکه مدارس یکی از مکانهای افزایش شیوع میباشد، گفت: دانش آموزان و دانشجویانی که علایم شبیه به سرماخوردگی دارند، نباید به مدرسه بروند و باید با استراحت در منزل دوره بیماری طی شود.