مدیر دامپزشکی اسدآباد گفت: قطعه کردن مرغ در مراکز عرضه این محصول که مجوز ندارند ممنوع است.

افرادی که مرغ، این کالای لوکس را خرید می کنند وقتی از فروشنده می‌خواهند مرغ خریداری شده  را برای آنان قطعه کند با این جواب مواجه می‌شوند که دامپزشکی اجازه قطعه کردن را نمی دهد.

در برخی مراکز، اما قطعه کردن صورت می پذیرد. یک بانوی خانه دار اهل اسدآباد در این باره می گوید: زمانی که به مرغ فروشی می‌گوییم مرغ را برای ما قطعه کن با جواب منفی مواجه می‌شویم اما از آن سو زمانی هم که در یک مرکز عرضه که مجوز قطعه دارد خرید می کنیم به‌علت شلوغی باید بالای سی دقیقه معطل شویم تا مرغ قطعه شود.

دامپزشکی به‌عنوان مسئول مستقیم این موضوع نظر دیگری دارد. قطعه بندی فقط در مراکز دارای مجوز مجاز است.

مدیر دامپزشکی اسدآباد درمورد این مشکل می گوید: برابر ضوابط و دستورالعمل‌های بهداشتی، قطعه بندی و بسته بندی گوشت مرغ در فضاها،کارگاه ها و واحدهای دارای پروانه بهداشتی از دامپزشکی و تحت نظارت مسئول فنی مجاز است.

حسین وثوقی کیا تصریح کرد: در این واحدها مسئول فنی نظارت مستمر دارد و  این در شرایطی ست که گاهی در برخی واحدهای متخلف مرغ تاریخ گذشته به‌صورت فله ای و بدون هویت در اختیار مردم قرار می گیرد و از فضای بهداشتی لازم برای قطعه بندی نیز برخوردار نیستند.

او با بیان اینکه منطقی و منصفانه نیست محصولات ناسالم به شهروندان عرضه شود عنوان کرد: گاهی اوقات وقتی محصول برخی مرغ فروشی‌ها به فروش نرفته و تاریخ مصرف آن به اتمام می‌رسد سودجویان اقدام به خارج کردن مرغ از کیسه ،قطعه بندی و فروش به‌صورت فله ای می‌کنند که این اقدام تقلب و تخلف بهداشتی محسوب می‌شود.

مدیر دامپزشکی اسدآباد با بیان اینکه در شهرستان ۵ واحد قطعه بندی مجوز دریافت کرده اند افزود: این مراکز مرغ را به‌صورت سالم و با حفظ شرایط بهداشتی و رعایت زنجیره سرد از کشتارگاه، حمل، نگهداری و زیر نظر مسئول فنی، قطعه بندی و به متقاضیان عرضه می‌کنند.

وثوقی کیا با بیان اینکه با توجه به جمعیت، این تعداد مرکز عرضه در استان بی نظیر است بیان کرد: در شهر بزرگی مثل همدان نیز ۶ مرکز قطعه مرغ وابسته به مرکز عرضه فعالیت دارند.

او همچنین به وجود یک کارخانه قطعه بندی و بسته بندی گوشت صنعتی در شهرک صنعتی نیز اشاره کرد و گفت: این مرکز با ظرفیت قطعه بندی روزانه سه تن گوشت مرغ و زیر نظر مسئول فنی دامپزشک درحال تولید و فعالیت است و امتیاز بزرگی برای اسدآباد به حساب می آید و محصولات این کارخانه علاوه بر توزیع در سطح شهر اسدآباد به شهرستان و استان‌های اطراف نیز ارسال می‌شود.

مدیر دامپزشکی اسدآباد ادامه داد: در بازدیدهای مستمر و روزانه از مراکز عرضه در چندین نوبت از برخی واحدها، قطعات گوشت مرغ مانند ران و سینه بال و کتف به‌صورت فله ای با اوزان بالا بدون شرایط مناسب، بوکرده و فاسد که در اماکن غیربهداشتی مانند زیر زمین و محل های مخفی، نگهداری می شدند، کشف ضبط و بعد از معدوم سازی  از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.

این مسئول همچنین اضافه کرد:با این اوصاف،دامپزشکی از یک سو باید وظایف ذاتی و حاکمیتی خود که همان نظارت بهداشتی و حفاظت از امنیت غذایی مردم هست را اجرا کند و از جانب دیگر نیز از واحدها و کارخانه هایی که سرمایه گذاری زیادی کرده و حداقل شرایط بهداشتی را در چارچوب قانون و تحت نظارت دامپزشکی و سایر دستگاه‌های نظارتی فعالیت می‌کنند در مقابل واحدهای غیرمجاز قطعه بندی حمایت کند.

 

برچسب ها: مرغ ، دامپزشکی ، بهداشت
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.