یک اپیدمیولوژیست گفت: احتمالا شدت بیماری و مرگ و میر سویه جدید کرونا نباید مانند دلتا باشد.

حمید عشرتی، اپیدمیولوژیست گفت: بررسی ها نشان می دهند که در نیمه دوم دی امسال شاهد افزایش موارد ابتلا به سویه جدید XB و BQ۱ کرونا در کشور باشیم. پیش بینی در خصوص مدت زمان رسیدن به قله این جهش زیرگروه امیکرون، زودهنگام است.

به گفته وی سویه جدید کرونا که زیر گروه امیکرون است، سرایت پذیری بالایی دارد؛ اما احتمالا شدت بیماری و مرگ و میر آن نباید مانند دلتا کرونا باشد.

عشرتی گفت: به طور کلی با افزایش موارد ابتلا به بیماری کرونا، احتمال افزایش میزان بستری ها به خصوص برای بیماران زمینه ای و گروه های پر خطر وجود دارد. هنوز شواهد دقیق و کافی در خصوص میزان مرگ و میر این جهش وجود ندارد.

او بیان کرد: سطح ایمنی جمعی بعد از تزریق واکسن، پس از مدتی کاهش پیدا می کند. میزان آنتی بادی خون افراد در مدت زمان مشخص نیازمند بررسی است.

این اپیدمیولوژیست گفت: افراد باید دستورالعمل های بهداشتی مانند زدن ماسک و شستن دست ها را به طور مرتب رعایت کنند. افراد علامت‌دار به هیچ عنوان بیرون از خانه نروند و خود را قرنطینه کنند.

او ادامه داد: بر اساس نظر سازمان جهانی بهداشت، تعطیلی مدارس ضرر خیلی زیادی در دوران شیوع کرونا داشته است؛ بنابراین با شیوع سویه جدید کرونا به جای تعطیلی مدارس، دانش آموزان باید شیوه نامه های بهداشتی را مانند شستن دست و زدن ماسک به طور دقیق رعایت کنند. اولیاء مدارس و دانش آموزان علامت‌دار هم نباید به مدرسه بروند و باید خود را در منزل قرنطینه کنند. باید تا حد امکان فاصله گذاری اجتماعی و به خصوص تهویه مناسب در کلاس های درس انجام شود.

عشرتی گفت: افراد و به خصوص گروه های پر خطر حتما دز های یاد آور واکسن کرونا را تزریق کنند تا سطح ایمنی افراد جامعه کاهش پیدا نکند. در فضاهای سربسته حتما به موضوع تهویه هوا توجه لازم بشود و هر چند ساعت پنجره های خانه را باز کنید تا هوا در گردش باشد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۲:۱۹ ۱۰ دی ۱۴۰۱
کرونا جان // دستم به دامنت // مردم زورشان نمیرسه // خودت نجاتمون بده