ارتش آمریکا در بیانیه امروز (پنجشنبه) خود اعلام کرد که جنگنده چین به ۶ متری جنگنده نیروی هوایی آمریکا نزدیک شده و آن را مجبور به ترک مسیر کرد تا در مسیر هوایی دریای جنوبی چین برخوردی صورت نگیرد.
به گزارش رویترز، این حادثه در تاریخ ۲۱ دسامبر و به دنبال گزارشهای ادعایی آمریکا درباره رفتارهای اخیر فزاینده چین انجام شده است و در آن یک جت جنگنده جی-۱۱ (J-۱۱) از نیروی دریای چین و یک هواپیمای نیروی هوایی آمریکا بود. در بخشی از بیانیه ارتش آمریکا در این باره آمده است: «نیروی مشترک هند-اقیانوسیه و آمریکا به یک منطقه آزاد و باز هند و اقیانوس آرام اختصاص دارد و به پرواز، قایقرانی و عملیات در دریا و حریم هوایی بینالمللی با در نظر گرفتن ایمنی همه کشتیها و هواپیماها طبق قوانین بینالمللی ادامه خواهد داد.»
پیشتر در ماه نوامبر، «لوید آستین» رئیس پنتاگون آمریکا، در دیدار با همتای چینی خود بر لزوم ارتباط با هدف حل کردن بحران ارتباطات تاکید کرد و اقدامات ارتش چین را بسیار خطرناک عنوان کرد.
از طرفی وزارت دفاع استرالیا در ماه ژوئن اعلام کرد که یک هواپیمای جنگنده چینی در مه یک هواپیمای تجسسی نظامی استرالیا را در منطقه دریای جنوبی چین رهگیری کرد و همچنین در بیانیه خود گفت: «جت چینی بسیار نزدیک به هواپیمای ما پرواز کرد.»
چین تایوان را بخشی از قلمرو خود میداند و بارها به آمریکا و متحدانش برای حضور در آبهای دریای جنوبی چین هشدار داده است، آمریکا هم به تازگی برنامه امنیتی ترانس آتلانتیک را ارائه کرده تا نسبت به هرگونه اقدام نظامی چین علیه تایوان واکنش دهد. اوایل سال جاری مقامهای چین به همتایان آمریکایی خود گفتند که آبهای مربوط به تایوان را آبهای بینالمللی نباید در نظر گرفت.