سرهنگ رسول جلیلیان گفت: با توجه به گسترش سایتهای تبلیغات اینترنتی واسطهای برای خرید و فروش کالاهای مختلف دست دوم، افراد سودجو اقدام به کلاهبرداری با ترفندهای مختلف میکنند.
او افزود: با گسترش فضای مجازی عدهای فرصت طلب درشبکههای اجتماعی و برخی سایتها اقدام به درج آگهیهای کاذب برای فروش اجناس خود با هدف کلاهبرداری از مردم میکنند که پلیس فتا با همکاری دستگاه قضایی سایتهای متخلف را شناسایی و با آنها برخورد قانونی خواهد کرد.
رئیس پلیس فتا البرز خاطرنشان کرد: متقاضیان خرید کالا از سایتهایی که دارای نماد الکترونیکی هستند اقدام به خرید کنند و هنگام پرداخت وجه از درگاه اصلی اقدام به تراکنش نمایند ضمن آنکه از پرداخت بیعانه در هر شرایطی پرهیز شود.
او می گوید: کلاهبرداران در برخی مواقع نیز اقدام به عرضه محصولات دست دوم و بی کیفیت میکنند که کاربران را به سمت درگاههای جعلی سوق داده و مبادرت به سرقت اطلاعات بانکی و در نهایت اقدام به کلاهبرداری و برداشت غیرمجاز میکنند.
سرهنگ جلیلیان افزود: در روش دیگر کلاهبرداران در نقش خریدار ظاهر شده و پس از تماس با فروشنده برای واریز مبلغ کالا درخواست اطلاعات کارت بانکی فروشنده (رمز دوم، cvv۲ و تاریخ انقضای کارت) را دارند.
رئیس پلیس فتای البرز گفت: کلاهبرداران پس از دریافت تمام اطلاعات شماره حساب و کارت بانکی طعمه ها، اقدام به برداشت غیرمجاز از حساب افراد مورد نظر میکنند.
سرهنگ جلیلیان افزود: سواستفاده کنندگان در نقش فروشنده ظاهر شده و پس از تماس خریداران برای خرید کالا، آنان را اغفال و درخواست واریز مبلغی به عنوان بیعانه را دارند و در ادامه علاوه بر اینکه هیچ گونه کالایی رد و بدل نمیشود حتی فرد کلاهبردار پاسخگوی تماسهای فرد خریدارنیست.
این مقام انتظامی تاکید کرد: آگهیهایی مانند درخواست مشارکت در سرمایه گذاری، فروش خودرو با قیمت پایینتر از بازار و خرید و فروش عمده کالا ترفند دیگری از کلاهبرداران مجازی است که کاربران باید مراقب باشند.
رئیس پلیس فتا البرز افزود: کاربران در صورت اطلاع از صفحات جعلی اینترنتی موارد را بلافاصله از طریق تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا اعلام کنند.