
بهادر صیدمحمدیان، رئیس اداره شیرخشکهای رژیمی و غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو گفت: در راستای حمایت از شرکتهای تولید کننده و کاهش وابستگی به واردات، ۳ مرحله فراخوان تولید ماده اولیه و فرآورده نهایی شیرخشکهای رژیمی و غذاهای ویژه، توسط ادارهکل امور فرآوردههای طبیعی، سنتی و مکمل اعلام شد.
وی افزود: به دنبال این فراخوان پس از تولید چندین فرآورده (از جمله ۴ شیرخشک رژیمی و ۹۱ غذای ویژه)، خوشبختانه این بار یکی از شرکتهای تولیدکننده موفق به تولید ۳ اسید آمینه مورد نیاز بیماران متابولیک (L-VALINE ۱۰۰۰ و L-GLYCINE ۱۰۰۰ و L-ISOLEUCINE ۱۰۰۰) و اخذ تاییدیه ادارهکل آزمایشگاههای مرجع کنترل غذا، دارو و تجهیزات پزشکی شد.
وی افزود: پروانه ساخت اسیدهای آمینه بیماران متابولیک صادر شده است و این فرآوردهها به مرحله تولید رسیده و با همکاری مراکز درمانی و انجمنهای علمی – تخصصی مربوطه در اختیار مصرف کنندگان قرار گرفته اند و به زودی به تولید انبوه میرسد.
صیدمحمدیان بیان کرد: به طور کلی اسیدهای آمینه تک دوز با فرمولاسیونی بر پایه کربوهیدرات برای مدیریت رژیم غذایی بیماران دچار اختلالات مادرزادی در متابولیسم پروتئین کاربرد دارد.
رئیس اداره شیرخشکهای رژیمی و غذاهای ویژه سازمان غذا و دارو با اشاره به این که مجوز تولید شیرخشکهای رژیمی و غذاهای ویژه بر اساس ضوابط و دستورالعملهای معتبر داخلی و بین المللی صادر میشود، گفت: قطعا با نظارتهای سازمان غذا و دارو، فراوردههای تولید داخل توان رقابت کیفی با مشابه خارجی خود را دارند.
صیدمحمدیان با تاکید بر حمایت سازمان غذا و دارو از تولید شیرخشکهای رژیمی و غذاهای ویژه، تصریح کرد: در حال حاضر با همت کارشناس امور ثبت اداره نظارت و ارزیابی و ثبت غذاهای ویژه، فرآوردههای ویژه متابولیک و شیرخشکهای رژیمی، هیچ پرونده در صف بررسی وجود ندارد و امور این اداره کاملا به روز است و همچنین تمامی درخواستهای تولید شیرخشکهای رژیمی و غذاهای ویژه در اسرع وقت بررسی و تسریع لازم در امور ثبت را انجام خواهد داد.