سلامتی گفت: میزان آتشسوزیها در جنگلهای استان از ابتدای امسال تا پایان آبان از نظر تعداد وقوع ۱۱ درصد کاهش و از نظر وسعت آتش سوزی ۹۶ درصد کاهش داشته است.
او افزود: شهرستانهای مینودشت، گالیکش، کلاله و گرگان نقاط پر خطر استان برای وقوع آتش سوزی هستند.
سلامتی گفت: در حال حاضر از تجربه میدانی و ابزار سنتی برای پیشگیری از وقوع آتش سوزی بهره میبریم، اما آمادگی کامل برای بهره گیری از تکنولوژیهای نوین در این زمینه داریم.
او با اشاره به اقدامات سازمان جنگلها برای برقراری سامانه پایش آنلاین جنگلها گفت: این تکنولوژی هنوز در گلستان اجرایی نشده است چراکه باید پایش در تمام کشور انجام شود و اطلاعات را مخابره کند.
سلامتی ادامه داد: در شورای حفاظت از انفال، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان مکلف شد برای پیشگیری از آتش سوزیها از تکنولوژی نوین بهره ببرد و در همین راستا مذاکراتی با تعدادی از شرکتهای فعال در این زمینه انجام داده ایم.
او افزود: یکی از دلایلی که منجر به کاهش سطح آتش سوزیها در استان شده است استفاده از دیده بان هاست.
سلامتی گفت: علاوه بر ۴۹۹ نیروی حفاظت منابع طبیعی در استان امسال ۵۰ دیده بان در مناطقی که احتمال وقوع آتش سوزی بیشتر بود جانمایی شدند.
او با اشاره به کمک جوامع محلی برای خاموش کردن آتش سوزیها گفت: طبق قراردادی که با سپاه نینوا بسته شده است مقرر شده بسیج درهر روستا گروههای ۱۱ نفره اطفای حریق تشکیل داده تا با آموزش و تجهیز شدن در زمان مورد نیاز به کمک نیروهای یگان منابع طبیعی اضافه شوند.
سلامتی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ گروه ۱۱ نفره در روستاها آموزش دیده و تجهیز شده اند.
او افزود: با توجه به اینکه استان گلستان نسبت به دو استان گیلان و مازندران از رطوبت و بارش کمتری برخوردار است احتمال وقوع آتش سوزیها در این استان بیشتر است از این رو اعلام نیاز کرده ایم که یک بالگرد در استان مستقر باشد تا به وقت نیاز مورد استفاده قرار گیرد، اما هنوز این مهم محقق نشده و در حال حاضر یک بالگرد مشترک با استان مازندران به مدت ۱۵ روز در ماه در استان مستقر است.
کنعانی مدیرکل حفاظت محیط زیست گلستان هم در این باره گفت: در سفر رییس جمهور به استان موضوع کمبود تجهیزات اطفای حریق مطرح شد و مبلغ ۱۰ میلیارد تومان برای مناطق تحت مدیریت سازمان محیط زیست بودجه تخصیص داده شد.
او با اشاره به کمبود محیط بان در استان گفت: در حال حاضر پستهای زیادی در محیط زیست استان خالی است و در این زمینه دچار کمبود هستیم.
کنعانی ادامه داد: برای جبران این کمبود به سراغ جوامع محلی ساکن در حاشیه پارک ملی گلستان رفتیم تا از کمک آنها برای حفاظت از پارک ملی بهره ببریم.
او افزود: در سه سال گذشته با کمک سپاه نینوا و بسیج به نتایج خوبی در این زمینه رسیده ایم و این الگو میتواند به عنوان الگویی موفق در سایر استانهای کشور هم مورد استفاده قرار گیرد.
از ۲ میلیون و ۵۰ هزار هکتار وسعت استان گلستان، ۴۵۲ هزار هکتار جنگل، ۸۶۲ هزار هکتار مرتع و حدود ۶۵۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است.