خشکسالی بیسابقهای در سالهای اخیر گریبان استان کرمانشاه را گرفته بسیاری از منابع آبی را با مشکل مواجه کرده و دبی آب رودخانهها، چشمهها و روانابها را به شدت کاهش داده است.
استان کرمانشاه در حالی جزو کمبارشترین استانهای کشور است که بخش عمدهای از اراضی کشاورزی آن دیم هستند و کشاورزان را با خسارت فراوانی مواجه کرده است.
محمودرضا شهلایی، مدیرعامل شرکت آب منطقهای در کرمانشاه، اظهار داشت: از مجموع یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون مترمکعب ظرفیت ۱۲ سد استان کرمانشاه حدود ۴۴ درصد آن معادل ۶۰۳ میلیون مترمکعب پر شده است.
مدیرعامل آب منطقهای کرمانشاه با اشاره به اینکه ارتفاع متوسط بارش استان از ابتدای سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۱ تا ۲۶ آذر ماه ۳۶.۵ میلیمتر است عنوان کرد: این میزان بارش نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته با ۶۴.۸ میلیمتر بارش ۳۰.۴ درصد و نسبت به دوره مشابه بلندمدت با ۱۳۰.۹ میلیمتر بارش، ۶۵.۵ درصد کاهش را نشان میدهد.
شهلایی گفت: بیشترین مقدار بارندگی استان از ابتدای سال آبی تاکنون در ایستگاه پاوه به مقدار ۱۱۶.۲ و کمترین در ایستگاه ماهیدشت به مقدار ۱۷ میلیمتر است.
وی افزود: در دو سال اخیر با یک پدیده خشکسالی تقریبا بیسابقه در نیم قرن اخیر مواجه بودیم و این خشکسالی ۸۰ درصد در میزان روانابها و حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد در منابع آب زیرزمینی تأثیرگذار بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای کرمانشاه با بیان اینکه هماکنون با مدیریت صحیح در میزان مصرف بابت ذخیره سازی سدها نگرانی وجود ندارد، گفت: منابع تأمین آب کلانشهر کرمانشاه سد گاوشان است که اکنون حدود ۵۰ درصد ذخیره آب دارد.
فیروز دولتشاهی مدیرکل هواشناسی استان کرمانشاه با بیان اینکه بارشها در زمستان امسال امیدوارکننده است اظهار داشت: میزان بارندگی از ابتدای سال آبی در کرمانشاه ۳۰.۵ میلیمتر بوده که نسبت به بلندمدت ۷۴.۴ درصد و نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۵.۹ درصد کاهش داشته است.
وی افزود: طی بررسیهای صورت گرفته میزان بارندگی در زمستان امسال و حتی فروردین سال آینده نیز امیدوارکننده است، اما این میزان جبران کاهش بارندگیها را نخواهد کرد.