اختتامیه پنجمین جایزه پژوهش سینمای سال به دبیری امیررضا مافی در باغ موزه سینما برگزار شد.

مراسم اختتامیه پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران با حضور خراعی رئیس سازمان سینمایی، محمد حمیدی مقدم دبیر شانزدهمین جشنواره سینما‌حقیقت، دکتر مینو خانی از اعضای شورای علمی و هیات داوری این دوره از جایزه، قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی کشور و دیگر اعضای هیات این دوره جایزه سال سینمای ایران از در سالن سینماتوگراف باغ موزه سینما برگزار شد.

پنجمین دوره از جایزه پژوهش سال سینمای ایران با بررسی ۹۲ اثر به آیین پایانی خود رسید.

 امیررضا مافی دبیر پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران در جمع حاضران مراسم اختتامیه گفت: خداراشکر هستم که به این نقطه و ایستگاه رسیدیم و ان‌شاءالله برای همه کسانی که زحمت کشیدند باقی صالحات باشد.

او ادامه داد: در دوره‌های قبل جایزه پژوهش سال سینمای ایران نام‌ها و تراز‌های بزرگی در آن‌ها حضور داشتند و قرار گرفتند که نام بنده در کنار آن‌ها شاید کمی جسارت باشد.

مافی افزود: در پنجمین جایزه پژوهش سال ۹۲ اثر داشتیم که ۳۸ اثر داوری شد که شرح آن را در کتاب پنجمین به سمع و نظر دوستان خواهیم رساند.

دبیر پنجمین جایزه سال سینمای ایران گفت: سینمای ایران بالنده و باهویت است؛ آن چیزی که به عنوان میراث فرهنگی از نسل و روزگار امروز ما باقی می‌ماند دیگر بنا‌ها و معماری نیست و آنچه که مطالعه می‌کنند، سینمای است. سینما میراث فرهنگی ماست؛ اگر سینما مبانی نظری نداشته باشد؛ ما در آینده با یک سینمای مغشوش مواجه خواهیم شد.

مافی‌ گفت: سینمایی که پشتوانه پژوهش نداشته باشد؛ سینمایی است که دچار اغتشاش می‌شود و با برای اینکه میراث فرهنگی امروز ما میرا نباشد؛ نیازمند پژوهش‌ها هستیم.

پنجمین دبیر جایزه پژوهش سال تصریح کرد: سویه پژوهش در سینما و فرهنگ ایران بسیار فرمی شده است؛ دانشگاه‌ها به جای اینکه بیشتر به معنا و مفهوم پژوهش‌ها بپردازند به فرم و شکل اهمیت می‌دهند.

 امیررضا مافی افزود: ما دچار فقدان ادبی بومی سینما هم هستیم و این نیازمند همه کسانی است که در حوزه سینما پژوهش می‌کنند.

او افزود: دریچه سینما یکی از مهم‌ترین نیازمندی‌های ما است. همچنین ما امروز در شراطی اجتماعیمان در وضعیت خاصی قرار داریم و اتفاقا یکی از جا‌هایی که به کمک سینما می‌آید پژوهش است.

مافی تاکید کرد: اگر سینمای ما چارچوب محکم و مستحکمی ‌داشت حتما واکنش آن به چیزی که امروز در جریان است متفاوت بود؛ ما انتظار داریم که دست اندرکارانمان سیاسی باشند، اما نباید سیاست زده شوند.

او در پایان سخنان خود خواهشی کرد و افزود: همه ما فرزندان یک سرزمین هستیم؛ آنچه که از امروز روزگار ما در تاریخ باقی خواهد ماند، سینمای ما است؛ همه ما باید دست به دست هم دهیم سینمایی با اندیشه غنی داشته باشیم.

در ادامه این برنامه قادر آشنا معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی سازمان سینمایی کشور گفت: ما در سازمان سینمایی تقریبا یک پژوهش را بررسی می‌کنیم.

او افزود: ما تلاشمان این است تا پایان سال تمام پژوهش‌هایی که در این مدت برایشان زحمت کشیده شد؛ حتما در سازمان سینمایی بارگذاری شود.

در ادامه این مراسم مینو خانی یکی اعضای شورای علمی و هیات داوری بیانیه پنجمین جایزه پژوهش سال سینمای ایران را در میان حاضران خواند.

 بخش اول جوایز:

جایزه پژوهش بصری: مستند روزنه آبی کاری از فرزاد فرهوشی (کارشناس کارگردانی از دانشگاه آزاد اسلامی)

لوح پایان نامه کارشناسی شایسته: بومی سازی ژاتر‌های سینمایی بر اساس ظرفیت‌های فرهنیگ جعرافیایی و بومی خوزستان کاری از سعید سراج الدین میرقائد و پژوهش گفتمان هویت روحانیت (تحلیل نشانه‌شناسی گفتمان روحانیت در سینمای دهه هفتاد و هشتاد ایران) کاری از حجت‌الله نظری

لوح طرح نامه پژوهشی: اطلس جامع هنر سینمایی کشور (بارویکرد تدوین سند الگوی راهبردی توسعه هنر سینما در ایران اسلامی) کاری از هادی مومنی

لوح تقدیر جایزه ویژه دبیر به فاطمه احمدی رسید.

بخش دوم جوایز:

مقاله علمی: ارائه راهکار‌های ججعیت جشنواره جهانی فیلم فجر نوشته آقای احسان سالمی (وارشناس ارشد مدیریت رسانه دانشگاه سوره)

رسانه دکتری: مطالعه تطبیقی مفهوم سینمای ملی با تاکید بر الگوی نوشته دانشجوی سوره‌ای محمد خیر دریب

لوح شایسته تقدیر: مطالعه تجربه مخاطب در مواجه با فیلم‌های سازمان سینمایی سوره در چهلمین جشنواره فجر: فیلم‌های سینمایی هناس، شادروان، صد و دسته دختران به سیاوش صلواتیان

و آخرین جایزه بهطرح پژوهشی بهره گیری از ظرفیت‌های هاپتیکی هنر ایرانی_اسلامی درسینمای ایران کاری از دکتر علیرضا صیاد رسید.

برچسب ها: پژوهش ، سینما ، جشنواره
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار