سرهنگ محمدمهدی اقبالپور مسئول بسیج سازندگی مازندران گفت: مقرر شده بود برای تکمیل ابنیه نیروگاه زباله سوز ساری ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار تا تیرماه امسال تخصیص یابد که تاکنون ۹۰ میلیارد تومان تخصیص یافته است.
او افزود: با اختصاص این اعتیار بخشهایی از نیروگاه مانند ابنیه و مخازن آب تکمیل شده است و اگر مابقی اعتبارات نیز تامین شود این طرح تا پایان امسال بهره برداری خواهد شد.
مسئول بسیج سازندگی مازندران پیشرفت فیزیکی طرح را مطلوب ارزیابی کرد و ادامه داد: روزانه ۲۵۰ تن زباله در ساری تولید میشود و با توجه به ظرفیت ۴۵۰ تنی این نیروگاه علاوه بر زبالههای تولیدی مرکز استان، زبالههای شهرهای اطرف نیز برای تامین خوراک این نیروگاه جمع آوری خواهند شد.
اقبالپور گفت: دولت با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها، قدمهای خوبی برای توسعه برداشته است.
ساخت نیروگاه زباله سوز ساری در زمینی به مساحت ۴۲۰۰۰ متر مربع از سال ۱۳۸۸ آغاز شد و اگرچه در دولت دهم مصوب شده بود که با۳۰ میلیون دلار اعتبار ارزی و ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار ریالی تا پایان کار همان دولت به اتمام برسد، اما به دلایلی از جمله مشکلات فنی و تخصیص نیافتن به موقع اعتبارات تا سال ۹۴ دست نخورده باقی ماند.
اقدامات انجام شده در دولت یازدهم و دوازدهم نیز منجر به افتتاح این پروژه نشد و زبالههای ساری همچنان برای دفن با کامیونهای حمل زباله و طی کردن مسیری ۱۲۰ کیلومتری راهی منطقه گویچاله در پشتکوه میشد.
در دولت سیزدهم سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان، در ۲۰ اسفند ماه پارسال در سفر استانی خود به مازندران و در جریان بازدید از نیروگاه زباله سوز ساری مهلت ۶ ماهه برای پایان این طرح داد و گفت: مردم نباید گرفتار و معطل طرحها و پروژههایی باشند که اعتبار و راهکار تکمیل آنها وجود دارد و لازم است با همت و اراده مضاعف نسبت به تکمیل اینگونه طرحها اقدام شود.
بیشتر بخوانید:
با توجه به طولانی شدن روند ساخت نیروگاه زباله سوز ساری، پیمانکار ابنیه این کارخانه نیز آبان ماه پارسال برکنار و بسیج سازندگی بهعنوان پیمانکار انتخاب شد تا با تزریق اعتبارات جدید روند ساخت این نیروگاه جانی دوباره بگیرد.