مجتبی اکبرپور سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان اظهار کرد: با حضور هیأت مطالعات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران در دامغان، ارتعاشسنجی و ارائه راهکارهای کاهش صدمات و خطرات ناشی از عبور ریل راهآهن محور تهران- مشهد روی تپهحصار دامغان صورت گرفت.
وی با اشاره به قدمت هفتهزار ساله تپهحصار دامغان، افزود: با هدف پیگیری و بررسی اقدامات مطالعاتی قرارداد میراث فرهنگی و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ایران، گروه اندازهگیری میدانی مرکز تحقیقات در دامغان حضور یافتند.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی شهرستان دامغان گفت: اندازهگیری میدانی مقادیر صدا و میزان ارتعاشات ناشی از عبور ناوگان ریلی در محدوده تاریخی تپهحصار دامغان و بررسی راهکارهای کاهش خطرات و آسیبها از اقدامات انجامشده توسط این گروه بود.
اکبرپور افزود: عبور ریل راهآهن تهران- مشهد از این محوطه تاریخی زخمی را بر دل تاریخ گذاشته که با عبور روزانه دهها قطار از تپهحصار، این زخم عمیقتر شده و چشمان دوستداران میراث فرهنگی را نگران کرده است.
وی تغییر مسیر راهآهن از محوطه تاریخی تپه حصار را یکی از مطالبات اصلی مردم دامغان دانست و گفت: امیدواریم با جابهجایی خطوط ریلی قطار از عرصه و حریم این اثر و کاهش تهدیدات و خطرات ناشی از آن، شاهد روزهای بهتری برای این محوطه ارزشمند باشیم.
تپه حصار دامغان در روز ۲۴ شهریورماه سال ۱۳۱۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.