مصطفی بیک مداح با بیان اینکه مهمترین هدف طرح هادی روستایی تجدید حیات روستا به لحاظ ابعاد فیزیکی، اقتصادی و اجتماعی روستاهاست، اظهارداشت: این اعتبار صرف اجرای هشت طرح ساماندهی معابر در روستاهای شهرستانهای نیمروز، هامون، هیرمند، نیکشهر، سیب و سوران، دلگان، دشتیاری و تفتان خواهد شد.
وی افزود: در مجموع پیشبینی شده امسال با بهرهگیری از اعتبارات استانی، ملی و قیر رایگان ۳۷۴ طرح توسعه روستایی در قالب طرح هادی در روستاهای سیستان و بلوچستان به مرحله اجرا برسد.
مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی سیستان و بلوچستان خاطر نشان کرد: ساماندهی و اصلاح بافت موجود، میزان و مکان گسترش آینده و نحوه استفاده از زمین برای عملکردهای مختلف در روستا سه محور اصلی در طرح هادی بشمار میروند.
وی افزود: طرح هادی روستایی در سه مرحله، تهیه، تصویب و اجرا میشود که از انتخاب روستاهای واجد شرایط و تصویب آن در کمیته برنامه ریزی شهرستان، برگزاری جلسات کمیته فنی و کار گروه تصویب طرح تا اجرای طرح هادی فرآیند نسبتا پیچیدهای را طی میکند.
حدود ۹ هزار آبادی در سیستان و بلوچستان وجود دارد که ۶ هزار و ۵۰۰ روستا دارای سکنه است که از این تعداد روستا ۲ هزار و ۹۵۰ روستا بالای ۲۰ خانوار و یکهزار و ۶۰۰ تا یکهزار و ۷۰۰ روستا بالای ۵۰ خانوار هستند.
یکهزار و ۶۰۰ روستای سیستان و بلوچستان دارای دهیاری و ۲ هزار و ۹۰۰ روستا هم دارای شورای روستایی هستند. جمعیت روستایی این استان براساس سرشماری سال ۸۵ حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر گزارش شده است.