عباس زاده معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی در کارگروه مدیریت مصرف انرژی استان با بیان اینکه روزانه حدود ۱۰ میلیون متر مکعب مصرف گاز استان است گفت: ۵۰ درصد از این میزان در بخش مصرف خانگی و ۵۰ درصد دیگر مصارف بخش صنعتی و کارگاههای تولیدی در سطح استان است.
او افزود: با توجه به اینکه میزان تولید و مصرف گاز در کشور همخوانی ندارد، در کل کشور دستور العمل مدیریت مصرف انرژی در بحث گاز به استانها ابلاغ شده است.
عباس زاده با بیان اینکه همه باید برای مدیریت مصرف گاز در استان تلاش کنیم گفت: امسال در هفته دولت اعلام کردیم که تمام مناطق شهری و روستایی استان از نعمت گاز برخوردار شدند و با این وجود نیاز مصرف گاز در استان افزایش پیدا کرده است که باید به درستی مدیریت شود تا شاهد قطعی گاز نباشیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار از همه هم استانیها خواست که دمای اتاقها را در دمای استاندارد ۱۸ تا ۲۱ درجه نگه دارند و از مصرف بی رویه انرژی خودداری شود تا این انرژی در اختیار همه قرار گیرد.
او ادامه داد: هرچقدر در مصرف گاز خانگی صرفه جویی شود، مراکز تولیدی و صنعتی ما دچار مشکل نخواهند شد و اگر مشکلی برای این واحدها در تأمین انرژی به وجود آید با تعطیل شدن مراکز کارگران بیکار میشوند و تولیدات استان را کاهش و قیمت تمام شده محصولات را بالاتر خواهد برد.
عباس زاده از دستگاههای دولتی هم خواست بر اساس دستور العمل استفاده از مصرف انرژی در فصل سرما از گاز استفاده کنند و همه دستگاه باید دمای اتاقها را در دمای ۱۸ درجه سانتیگراد نگه دارند.
محمودی مدیر عامل شرکت گاز استان هم در این جلسه با تأکید بر مصرف بهینه گاز گفت: در زمینه پایش دمای ادارات، هزار و ۳۰۰ مورد پایش دمای ادارات در استان انجام شده است که ۷۳ اداره در این خصوص اخطار اولیه را گرفته اند و یک اداره در شهرستان سربیشه بعد از اخطار دوم و رعایت نکردن الگو مصرف گاز آن قطع شده است.
او افزود: در بحث بهینه سازی مصرف انرژی تا کنون بیش از ۶۰۰ موتور خانه در سطح استان از سوی شرکت گاز بهینه سازی و عایق کاری به صورت رایگان انجام شده است.
عباس زاده گفت: با بهینه سازی و عایق کاری موتورخانهها در سطح استان حدود ۱۲ درصد کاهش مصرف گاز را در استان شاهد بوده ایم.