فرزاد حسنی امروز در نشست خبری با خبرنگاران در سنندج با اشاره به این که از محل مصوبات سفر تیر ماه رئیس جمهور به استان هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان به راههای روستایی استان اختصاص پیدا کرده است، اظهار داشت: مطالعات ۳۷۵ کیلومتر از راههای روستایی استان انجام شده و در همین راستا ۶۵ قرار داد با پیمانکاران بسته شده و از طریق این اعتبارات قرار است ظرف سه سال شاخص آسفالت راههای روستایی افزایش یابد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان افزود: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده سهم سال اول، آسفالت ۱۲۵ کیلومتر راه روستایی با تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان از این اعتبار است که در سه ماه فصل پاییز امسال، ۸۹ کیلومتر آن با تخصیص ۷۶ میلیارد تومان انجام شد.
او ادامه داد: با استفاده از این میزان اعتبار و آسفالت راههای روستایی، در طول سه سال ۱۰ درصد به شاخص راههای آسفالته اضافه میشود و ضریب استان به ۷۱ درصد میرسد که باز هم از میانگین کشوری عقب هستیم.
شناسایی ۶۲ نقطه حادثه خیز در کردستان
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان افزود: بر اساس اخرین آمار این اداره کل از سال ۹۵ تعداد ۶۲ نقطه حادثه خیز در محورهای استان شناسایی شده که ۲۸ نقطه آن پر تصادف میباشد که در جهت اصلاحات این نقاط در سفر ریاست جمهوری ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شده است.
او با بیان این که تاکنون از محل اعتبارات ملی و استانی ایمن سازی ۱۰ نقطه پرتصادف اصلاح شده، افزود: اکثر این نقاط در محورهای سنندج_ مریوان، دیواندره _ سقز و دهگلان_ موچش بوده است.
حسنی به فرسودگی ماشین آلات مورد استفاده در راهداری اشاره کرد و اضافه کرد: ۳۴۱ دستگاه انواع ماشین آلات سبک و سنگین موجود است که میانگین سنی آنها ۳۸ سال است و در راستای اورهال و نگهداری این دستگاهها حدود ۱۰۰ میلیارد تومان هزینه شده است.
بیشتربخوانید:
ذخیره سازی بیش از ۳۵ هزار تن شن و ماسه در راهدارخانههای کردستان
او گفت: در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۲۲.۵ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه برای بازسازی و نوسازی اتوبوس و مینی بوسها در نظر گرفته شد که توانستیم ۴۴ دستگاه مینی بوس و ۲۸ دستگاه اتوبوس را بازسازی کنیم.
۲۸ درصد راههای استان دارای خرابی شدید است
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای کردستان در ادامه با اشاره به وجود هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه اصلی و شریانی در استان، گفت: ۲۸ درصد راههای استان دارای خرابی شدید، ۳۴ درصد خرابی متوسط، ۲۹ درصد دارای خرابی کم و ۹ درصد دارای راه سالم است.
حسنی افزود: حدود هزار و ۲۰۰ کیلومتر از راههای روستایی استان دچار خرابی متوسط است و تلاش کردیم و ۲۰۴ کیلومتر آن به وضعیت عادی بازگشته است و نیازمند اعتبارات جهشی در زمینه بازسازی هستیم.
او ادامه داد: در تلاش هستیم و تمرکز را بر کاهش خرابیهای متوسط قرار داده ایم چرا که در آینده به خرابی شدید تبدیل خواهد شد و در آن صورت نیازمند اقدامات بسیار سختر و پر هزینهای خواهیم بود.
حسنی افزود: در بخش شریانی امسال تاکنون ۱۳۱ کیلومتر آسفالت شده است و در بخش راههای فرعی و روستایی نیز بیش از ۷۲ کیلومتر روکش آسفالت و ۵۰ کیلومتر هم اصلاح شده است.
کردستان رتبه سوم کشور از لحاظ کاهش تلفات فوتی در جادهها
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جاده ای کردستان در ادامه این نشست یادآور شد: در زمینه آمار تلفات جادهای استان طی هفت ماهه اول امسال در مجموع راههای روستایی و برون شهری ۲۴۴ نفر جان خود را از دست داده اند که نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۲۶۲ نفر بوده شاهد کاهش این آمار بوده ایم و هم چنین در مقایسه با سایر استانها از لحاظ کاهش تلفات فوتی در رتبه سوم کشور قرار داریم.
حسنی در ادامه گفت: در حال حاضر از ۶ هزار و ۲۰۰ کیلومتر راه روستایی در استان، سه هزار و ۲۰۰ کیلومتر آسفالت شده و مابقی خاکی و یا شنی است.
او با بیان اینکه شاخص استان در راههای روستایی آسفالت راه روستاهای بالای ۲۰ خانوار و همچنین نسبت طول آسفالت انجام شده است، افزود: استان کردستان در این ۲ شاخص جزو استانهای کم برخوردار کشور است.
حسنی اظهار کرد: ضریب بهره مندی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان از راه آسفالته ۶۴ درصد و در کشور ۸۲ درصد است.
او هم چنین با اشاره به وجود گردنههای زیاد در محورهای استان به رانندگان توصیه کرد: شهروندانی که قصد تردددر جادهها دارند قبل از حرکت از طریق سامانه ۱۴۱ از وضعیت جادهها مطلع شوند و هم چنین میتوانند مسیرهای مسدود شده را نیز از این طریق اعلام کنند.