چهار روز از آلودگی نفتی در خور خونسرخ بندرعباس می‌گذرد و آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی این شهر همچنان خارج از مدار است.

چهارشنبه هفته گذشته (۲۳ آبان) خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی (گازوئیل) در خور خونسرخ بندرعباس در مجاورت بندر شهید رجایی دچار شکستگی شد، اما هیچ اطلاع رسانی در این زمینه از سوی دستگاه‌های متولی صورت نگرفت تا اینکه صبح روز پنجشنبه (۲۴ آبان) مسئولان اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان این خبر را رسانه‌ای کردند.


بیشتر بخوانید


آلودگی شدید نفتی سبب خاموشی و از مدار خارج شدن آب شیرین کن ۱۰۰ هزار متر مکعبی بندرعباس به عنوان یکی از منابع اصلی تامین کننده آب شرب این شهر شد.

آب شرب شهروندان بندرعباسی از صبح تا عصر روز پنجشنبه به طور کامل قطع بود تا اینکه شامگاه همان روز با ایجاد یک ایستگاه پمپاژ جدید آب سد‌های شمیل و نیان و سد استقلال میناب وارد چرخه توزیع شد و مشکل آب شرب شهروندان تا حد زیادی بر طرف شد.

 پس از گذشت چهار روز همچنان در برخی محلات افت فشار و قطعی مقطعی آب وجود دارد، اما مسئولان شرکت آب و فاضلاب در این زمینه اطلاع رسانی نمی‌کنند.

گسترش آلودگی نفتی در ۶ کیلومتر از نوار ساحلی بندرعباس

مدیرکل حفاظت محیط زیست هرمزگان گفت: شکسته شدن یکی از خطوط انتقال فرآورده‌های نفتی که چهار روز قبل اتفاق افتاد، موجب آلودگی نوار ساحلی غرب بندرعباس به طول حدود ۶ کیلومتر شده است.

حبیب مسیحی گفت: این آلودگی از محدوده بندرشهید رجایی تا اسکله نقاله منطقه ویژه اقتصادی خلیج فارس منتشر شده است.

او گفت: این آلودگی در بستر رودخانه خشک فصلی بالادستی صنایع غرب استان جاری شده و پساب‌های صنایع موجب انتقال آن به دریا و آلودگی شدید از دهانه رودخانه تا تاسیسات آب شیرین کن شده است که برای جلوگیری از ورود آلودگی، آب شیرین کن به طور موقت از مدار خارج شده است.

مسیحی در پاسخ به دلیل تاخیر چهار روزه محیط زیست در اطلاع رسانی موضوع و همچنین جزئیات این حادثه نفتی ضمن بی اطلاعی از حجم گازوئیل وارد شده به نوار ساحلی و دریا و همچنین مبداء و مالکیت لوله شکسته شده، گفت: روز حادثه از شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان اطلاعات لازم را درخواست کرده ایم، اما تاکنون هیچ اطلاعاتی در اختیار اداره کل حفاظت محیط زیست استان قرار نگرفته است.

به گفته مسیحی، لوله شکسته شده ۲۶ اینچ بوده و بر اساس پایش‌های مستمر محیط زیست در پایان روز سوم، میزان آلودگی به حدود یک سوم کاهش یافته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: شهرک شهید رجایی و تیاب خونسرخ از سکونتگاه‌های انسانی مجاور این آلودگی هستند و علاوه بر آن آسیب جدی به لارو موجودات دریایی واقع در محدوده انتشار آلودگی وارد شده که یک تهدید ذخیره گاهی محسوب می‌شود.

مسیحی گفت: پس از تکمیل تحقیقات و جمع آوری کامل اطلاعات، موضوع به سازمان محیط زیست گزارش خواهد شد و سازمان درباره مسیر پیگیری حقوقی یا قضایی برای برآورد و جبران خسارت وارد شده، تصمیم گیری خواهد کرد.

حادثه خارج از حوزه مسئولیت شرکت پخش فرآورده‌های نفتی است

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان نیز گفت: حادثه شکستگی خط لوله فرآورده های نفتی خارج از حوزه مسئولیت این شرکت است.

احمد سالاری فر گفت: کارشناسان این شرکت از نخستین ساعات وقوع حادثه در راستای همکاری و تعامل و برای کمک به کاهش حجم آلودگی همراه نیرو‌های عملیاتی سایر بخش‌ها هستند، اما لوله شکسته شده در اختیار شرکت پخش فرآورده‌های نفتی منطقه هرمزگان نیست.

او گفت: بنابراین این شرکت اطلاعاتی نیز درباره جزییات حادثه و حجم آلودگی ندارد و اداره کل حفاظت محیط زیست باید از شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران منطقه خلیج فارس (به عنوان مرجع مسئول و ذیصلاح) استعلام بگیرد.

هیچ‌گونه آلودگی وارد مخازن آب شیرین‌کن بندرعباس نشده است

عبدالجبار ذاکری معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان نیز گفت: طبق آزمایش‌های صورت گرفته هیچ گونه آلودگی وارد مخازن حوضچه آبگیر آب شیرین‌کن بندرعباس نشده است، ولی همچنان آب شیرین کن منطقه برای جلوگیری از ورود آلودگی خاموش و خارج از مدار است.

شفاف سازی و اطلاع رسانی دقیق درباره حادثه رخ داده حق طبیعی مردم شهر بندرعباس است و مسئولان دستگاه‌های مربوطه باید جزئیات دقیقی از شکستگی خط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی (گازوئیل) و میزان آلودگی را در اختیار عموم مردم و رسانه‌ها قرار دهند.

برچسب ها: آلودگی نفتی ، قطعی آب
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۱۶ ۲۶ آذر ۱۴۰۱
وضعیت شهر بندرعباس در خیلی زمینه ها واقعا بده
امکانات زیر ساختیم واقعا ضعیفه
Iran (Islamic Republic of)
خبرخوان
۱۴:۲۱ ۲۶ آذر ۱۴۰۱
این خبر رو اول یه جای دیگه خوندم