بهمن داراب زاده مدیر عامل شرکت برق منطقهای گیلان و رییس هیات مدیره انجمن مهندسین برق و الکترونیک شاخه گیلان در آیین تمدید تفاهم نامه گفت: باید از فرصت بی نظیری که در عرصه آموزش و پرورش وجود دارد در زمینه آموزش مباحث مدیریت مصرف استفاده کنیم. اهمیت انرژی و تاثیر آن بر زندگی بشر باید برای دانش آموزان تبیین شود و آنها را در استفاده بهینه از انرژی حساس کنیم.
وی افزود: در دنیای امروز، داشتن منابع و ذخایر انرژی از مولفههای قدرت در بین کشورهای دنیاست. اکثر جنگهای کنونی بر سر انرژی و آب است و این موضوع به خوبی بیانگر نقش و اهمیت انرژی است.
داراب زاده گفت: درحال حاضر، زندگی بدون برق امکان پذیر نیست. از ابتداییترین فعالیتهای زندگی تا بزرگترین آنها متاثر از انرژی برق است و اگر آب مایع حیات است، برق هم جریان زندگی است و با سبک زندگی فعلی، حتی تصور نبود برق امکان پذیر نخواهد بود.
وی افزود: برق کالایی استراتژیک و حساس است که به سختی و با هزینه بالا تولید میشود و باید در این زمینه فرهنگ سازی شود. در واقع برق کالایی لوکس بوده و نباید به عنوان کالای عادی به آن نگاه شود و در استفاده از آن باید هوشمندانه رفتار کنیم.
مدیر عامل شرکت برق منطقهای گیلان گفت: در فصل سرما که با پیک استفاده از انرژی گاز مواجه هستیم، اگر از گاز به درستی استفاده نشود، به علت ایجاد محدودیت در گازرسانی به نیروگاههای تولید برق، نیروگاهها مجبور به استفاده از سوخت دوم برای تولید برق خواهند شد که استفاده از این سوخت موجب آلودگی محیط زیست خواهد شد که برای سلامتی بسیار مضر و خطرناک است.
وی افزود: برای تولید انرژی برق از سفرههای زیرزمینی آب استفاده میشود که به علت فعل و انفعالاتی که بر روی آب در چرخه تولید انرژی برق انجام میشود این آب دیگر قابل استفاده نخواهد بود. پس با استفاده بهینه از انرژی برق، ضمن حفظ مواهب خدادادی، در استفاده بهینه از آب، حفظ محیط زیست، استفاده درست از ذخایر و منابع ملی نیز گامهای اساسی برداشته ایم.
داراب زاده گفت: برای احداث هر یک کیلومتر خطوط فشار قوی در مناطق جنگلی، مجبور خواهیم شد ۲/۵ هکتار از جنگلها را پاک تراشی و اصطلاحا از بین ببریم که این موضوع اهمیت استفاده صحیح از انرژی برق را دو چندان میکند.
وی افزود: مناسبترین و بهترین بستر برای فرهنگ سازی در آموزش و پرورش وجود دارد. چرا که کودکان از سنین پایین میتوانند با استفاده بهینه از انرژی برق آشنا شوند و آن را درونی و نهادینه کنند. اثرگذاری مباحث مدیریت مصرف برق در سنین پایین بطور حتم بیشتر است.
داراب زاده گفت: در زمینه استفاده درست از برق، بازدید از نیروگاه ها، خطوط و پستهای برق بسیار مهم و اساسی است، چون موجب میشود تا دانش آموزان از نزدیک با فرایند تولید انرژی برق آشنا شوند و به اهمیت آن پی ببرند. شرکت برق منطقهای گیلان آمادگی هر گونه همکاری و مشارکت در این زمینه را با اداره آموزش و پرورش استان دارد.
محمد فائزی مدیر کل آموزش و پرورش استان گیلان در این آیین ضمن قدردانی از تلاشهای مدیر عامل شرکت برق منطقهای گیلان به جهت تامین برق پایدار در تابستان سال جاری، گفت: برای اینکه اتفاق و تغییری بخصوص در الگو و سبک زندگی ایجاد شود، توجه به موضوع فرهنگ بسیار مهم و خطیر است.
وی افزود: نقطه شروع فرهنگ سازی، آموزش و پرورش و امکانات و فضاهایی است که در اختیار آن است. مدرسه فرصت مناسبی است تا استفاده صحیح از انرژی برق و سایر مواهب الهی را به دانش آموزان یاد بدهیم. با تعامل مناسب میتوان عملکرد دستگاههای اجرایی را در تمامی زمینهها بهبود بخشید.
شایان ذکر است که تفاهم نامه همکاری شرکت برق منطقهای گیلان و انجمن مهندسین برق و الکترونیک شاخه گیلان با اداره کل آموزش و پرورش استان با هدف جلوگیری از هدررفت انرژی برق، عبور از پیک بار و آشنایی معلمان و دانش آموزان گیلانی با دستاوردهای صنعت برق استان در ۸ ماده تمدید شد.
از جمله مفاد این تفاهم نامه؛ همکاری جهت آشنایی و آموزش مدیران، معاونان، روسای ادارات، و کارشناسان سازمان و دانش آموزان در سرتاسر استان گیلان با اهداف، ماموریت و نحوه خدمات رسانی شرکت برق منطقهای گیلان، از فرایند تولید، انتقال تا بهره برداری برق و ارایه اطلاعات لازم جهت آموزش برای حفاظت فردی و استفاده بهینه از برق میباشد.
گفتنی است که این تفاهم نامه به مدت ۳ سال تا تاریخ ۱۴۰۴/۹/۱۶ تمدید شد.