توانمندسازی مددجویان به منظور خروج آنها از چرخه حمایتی از اولویت‌های کمیته امداد امام خمینی(ره) استان است که با روش‌های مختلف از جمله اعطای تسهیلات کم بهره با بازپرداخت طولانی مدت انجام می‌شود.

کمیته امداد امام خمینی(ره) یکی از نخستین نهادهایی است که کمتر از یک ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ خورشیدی به دستور رهبر انقلاب تشکیل شد.

این نهاد در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین حامیان مردم مستضعف و آسیب‌دیده در کشور محسوب می‌شود.

سابقه این نهاد به سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی باز می‌گردد که تعدادی از انقلابیون در زمره یاران امام (ره) ماموریت یافتند به خانواده‌های زندانیان، نیازمندان و مبارزان رسیدگی کنند.

امدادگری به ویژه در دوران اوج گیری انقلاب در سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۷ که اعتصاب و تحصن همه جا را فرا گرفت به منظور حمایت از اعتصاب‌کنندگان و زندانیان ادامه یافت تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دستور امام راحل برای تشکیل کمیته اقدام شد.

این کمیته به منظور حمایت های لازم و پرداخت وام قرض‌الحسنه تهیه مواد اولیه و ابزار کار به منظور کسب درآمد برای اقشار بی‌بضاعت تشکیل شد به نحوی که اعتبارات اعطایی باعث خودکفا شدن وام گیرندگان شود.

 اجرای برنامه توانمندسازی مددجویان چه تاثیری بر گروه های هدف این نهاد داشته است؟

بر اساس برنامه ریزی انجام گرفته، توانمندسازی خانواده های تحت حمایت یکی از اولویت های مهم کمیته امداد به شمار می رود و در این زمینه تا پایان سال جاری یک هزار و ۵۰۰ خانواده توانمندسازی شده و از چرخه کمیته امداد خارج خواهند شد.

با همین رویکرد طی ۶ ماهه اول امسال ۴۵۹ مددجوی تحت پوشش، توانمند شده و از چرخه حمایت این نهاد خارج شدند و تعدادی دیگر هم خروجی های عادی داریم که مستمری بگیر سازمان های دیگری از قبیل تامین اجتماعی می شوند که در راستای توانمندسازی کمیته امداد است.

کمیته امداد زنجان

در نهایت در ۶ ماهه اول امسال یک هزار و ۴۷۸ خانواده از چرخه حمایت کمیته خارج شدند و ورودی ها هم به همین میزان بوده و در واقع می توان گفت یک توازن در این حوزه برقرار است.

نحوه پرداخت تسهیلات به گروه های هدف چگونه است؟ آیا نظارت بر پرداخت تسهیلات صورت می گیرد؟

کمیته امداد یک فرآیند تعریف شده در حوزه اشتغالزایی دارد که از استعدادسنجی متقاضیان آغاز می شود.

در این راستا اول مستعدین اشتغال شناسایی شده و سپس خدمات مورد نیاز به آنها در قالب مهارت آموزی ارائه می شود تا آنها بتوانند با موفقیت وارد چرخه کسب و کار شوند.

بر اساس طرح اشتغالزایی تعریف شده، مدت زمان مشخصی برای نظارت بر طرح در نظر گرفته می شود، مثلا برای طرح اشتغالی که در قالب مهارت های فنی و حرفه ای و خدمات تخصصی ارائه می شود حداقل به مدت سه سال نظارت بر طرح های اشتغال انجام می گیرد تا پایداری لازم را داشته باشند و از مسیر اصلی منحرف نشوند.

در حال حاضر ۱۳ هزار طرح اشتغالزایی تحت نظارت کمیته امداد در سطح استان وجود دارد که با هدف پایداری طرح ها نظارت های لازم بر آنها انجام می شود.

طبق ارزیابی انجام شده از طریق حوزه ستادی مرکز، ۹۵ درصد از طرح های اشتغالزایی در استان از پایداری لازم برخوردار بوده که عدد قابل توجهی است و نشان می دهد هدفگذاری صورت گرفته در این بخش محقق شده است.

با توجه به مشکلات و چالش های اقتصادی، آیا مددجویان در بازپرداخت تسهیلات با مشکلاتی مواجه می شوند؟

چالش های اقتصادی قطعا تاثیراتی در این زمینه دارد.

با توجه به اینکه جامعه هدف کمیته امداد از اقشار ضعیف و نیازمند جامعه هستند با شروع به کار، گاهی در بازپرداخت تسهیلات با مشکلاتی مواجه می شوند ولی با توجه به ارزیابی های انجام گرفته مددجویان این نهاد در کنار کسب روزی حلال، خوش حساب ترین مشتریان بانک هستند.

کمیته امداد استان در صورت بروز مشکل در این زمینه، همکاری های لازم را با بانک و حوزه اشتغال انجام می دهد تا اقساط مددجویان به موقع پرداخت شود.

اگر مسائل اقتصادی تاثیر منفی در این زمینه داشته باشد با توجه به برنامه های حمایتی رصد و پیگیری لازم انجام می شود و در قالب های مختلف خدمت رسانی به جامعه هدف صورت خواهد گرفت.

بانک های عامل در پرداخت تسهیلات اعطایی اشتغال با کمیته امداد استان همکاری دارند؟انتظار شما از آنها چیست؟

بانک های عامل به عنوان یاوران اشتغال این نهاد هستند و پشتیبانی هایی که به لحاظ پرداخت تسهیلات به مددجویان تحت حمایت انجام می دهند بسیار تاثیر گذار و نقش آفرین است.

همچنین بانک ها در حوزه تامین ودیعه مسکن، پرداخت تسهیلات درمان و امور فرهنگی و دانشجویی در قالب اعتبارات بودجه ای که ابلاغ می شود نقش آفرینی و یاور کمیته امداد بوده و در ارتقای خدمات رسانی کمک کننده هستند.

توانمندسازی مددجویان

سهم اختصاصی کمیته امداد از اعتبارات بند ب تبصره ۱۶ سال جاری، ۳۳۵ میلیارد تومان است که از این میزان ۳۲۹ میلیارد تومان ابلاغ شده و پرداختی ها هم نزدیک ۱۵۰ میلیارد تومان بوده که حدود ۵۰ درصد است و نیازمند همکاری بیشتر بانک ها می باشد.

طبق هدفگذاری ها ۶ هزار و ۵۶۴ فرصتی شغلی باید تا پایان سال از سوی کمیته امداد استان ایجاد شود که همکاری بانک ها می تواند به تحقق هدفگذاری ها کمک فراوانی کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.