مدیر امور پژوهشی بنیاد سعدی گفت: گسترش زبان فارسی نباید به تولید کتاب منحصر شود و تلاش می‌کنیم برای گسترش زبان از تمام امکانات استفاده کنیم.

افسانه غریبی مدیر امور پژوهشی بنیاد سعدی گفت: بنیاد سعدی برای نخستین بار در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهش، فناوری و فن بازار با شعار آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان با بهره گیری از فناوری‌های نوین حضور دارد و تلاش می‌کند تا محصولات فناورانه خود مثل سامانه‌ی آموزشی مینا، سامانه چهارچوب، خدمات خرید کتاب، نرم افزار‌های قابل اجرا در تلفن همراه که مرتبط با آموزش زبان است، دوره‌های برخط همزمان و غیر همزمان را معرفی کند و در کنار آن تالیفات خود را در حوزه آموزش زبان فارسی به غیر فارسی زبان‌ها معرفی کند.

غریبی در خصوص جایگاه بنیاد سعدی از نظر استفاده از فناوری برای آموزش زبان فارسی به غیر از کاربران اصلی این زبان گفت: بنیاد سعدی یک بنیاد تازه تاسیس و نهاد متولی آموزش و گسترش زبان فارسی در جهان است که در طی ۱۰ سال اخیر با استفاده از پژوهش‌های دقیق و رصد‌هایی که با روشن‌های نوین در حوزه آموزش، برنامه درسی، تهیه و تدوین منابع آموزشی مطابق با رویکرد‌های معتبر و فناوری‌های نوین انجام داده است تلاش کرده محصولات فناورانه تولید کند.

وی افزود: ما شاید هنوز نتوانیم با بسیاری از کشور‌های پیشرفته که سال‌های سال در این امر فعالیت کرده اند رقابت کنیم، اما خیلی هم عقب نیستیم، محصولات قابل عرضه در این زمینه بسیار کاربردی، جذاب و مطابق با فناوری‌هایی هستند که امروز در جهان از آن برای امر آموزش زبان استفاده می‌کنند.

او می‌گوید: سامانه آموزشی مینا محصول فعالیت پژوهش محور است، نتیجه تلاش‌های انجام شده در این مدت تدوین استاندارد‌هایی بوده که یکی از آن محصولات خروجی اش برنامه درسی مینا است و امروز بسیاری از مراکز دنیا حتی مدارس خارج از کشور تحت نظر سازمان‌های رسمی کشور‌های دیگر کار می‌کنند این برنامه درسی را پذیرفته اند.

غریبی گفت: این برنامه یک استاندارد معتبر به روز دارد، بعد از این مجموعه‌ای را نمی‌بینیم که بخواهد از این استاندارد‌ها فاصله بگیرد، تمام تلاشش را می‌کند که به این استاندارد‌ها نزدیک شود و بهره بگیرد.

وی افزود: یکی از فعالیت‌های اصلی ما در مدیریت معاونت آموزش بژوهش بنیاد سعدی بازنگری کتاب‌ها نه به صورت سلیقه‌ای مولفان، بلکه بر اساس نیاز سنجی‌ها و فعالیت‌های بژوهشی است، همچنین  در سال ۱۴۰۲ همایشی برای ارزیابی منابع بنیاد از دید ارزیابان، مطابق با چهارچوب‌ها و رویکرد‌های معتبر نقد و ارزیابی برگزار خواهیم کرد.

او می‌گوید: باید تلاش کرد در زیست بوم نوآوری و فناوری نقش کلیدی در حوزه آموزش زبان فارسی ایفا کرده و با دیگر ارکان این زیست بوم همچون اقتصاد، صنعت، فرهنگ موسیقی، تجارت  و با همه‌ی ارکانی که می‌توانند تعامل داشته باشند در تعاون قرار بگیریم.

وی افزود: امروز در وضعیت بهتری قرار داریم، بسیاری از نهاد‌های متولی که با این حوزه ارتباط دارند تلاش می‌کنند تا تعامل بیشتری برقرار شود، البته ارتباطاتی برقرار شده که از این استاندارد‌ها استفاده شود تا با هم افزایی و تلاش با یکدیگر زبان فارسی را در بستر‌های دیگری، چون صنعت، تجارت، موسیقی، ایران شناسی گسترش دهیم.

امور پژوهشی بنیاد سعدی گفت: اگر یک نهاد متولی که پذیرای این ایده‌ها باشد و از همه گروه‌هایی که احساس می‌کنند می‌تواند حوزه حرفه‌ای خودشان را با زبان فارسی ادغام کنند و طرح نو ایجاد کند آن  بنیاد سعدی است.

او می‌گوید: یکی از طرح‌های کلان بنیاد سعدی در  سال آینده حمایت از پژوهشگران، هنرمندان دانش آموختگان در حوزه ارتباط جامع و صعنت و تولید کنندگان محتوای‌های چند رسانه‌ای است ، تلاش می‌کنیم زبان فارسی را با موسیقی و فیلم تدریس کنیم و نباید این موضوع به تولید کتاب منحصر شود.

غریبی گفت: تلاش ما این است که برای گسترش زبان فارسی از تمام امکانات استفاده کنیم تا زبان فارسی از حوزه جزیره زبان خارج شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.