مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی گفت: هر ساله حدود ۲۴ میلیون تن بار در استان با ۲۵ هزار دستگاه ناوگان سنگین و نیمه سنگین جابجا می‌شود.

آقای علیزاده گفت: حدود ۴۴ هزار نفر به عنوان راننده  ناوگان سنگین و نیمه سنگین انجام وظیفه می‌کنند و بیشترین سهم جابجایی مسافر و کالا در استان آذربایجان شرقی از طریق حمل و نقل جاده‌ای است.

وی ادامه داد: بیش از ۹۰ درصد جابجایی کشور و استان از طریق ناوگان عمومی جاده‌ای انجام می‌گیرد و اقتصاد کشور و انتقال مایحتاج مردم با حمل و نقل گره خورده است.

آقای علیزاده با بیان این‌که گندم، شکر و نهاده‌های دامی از جمله کالا‌های استراتژیک کشور هستند که توسط ناوگان عمومی جاده‌ای استان حمل می‌شوند گفت: سالانه به طور متوسط بالای سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر مسافر از ترمینال‌های استان به نقاط مختلف کشور با اتوبوس مسافرت می‌کنند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با اشاره به فعالیت ۴۵۰ دستگاه اتوبوس در استان اظهار کرد: در اربعین امسال نزدیک به ۶۰ هزار زائر استان به مرز مهران جابجا شدند و نزدیک به ۶۰۰۰ زائر نیز در ۲۸ صفر امسال از طریق اتوبوس به شهر مقدس مشهد سفر کردند.

وی افزود: ۱۴ هزار کیلومتر طول شبکه راه‌های استان است که نزدیک به ۴۰۰۰ کیلومتر آن راه‌های شریانی اصلی و فرعی است و بزرگترین کریدور استان هم کریدور بازرگان تا تبریز، زنجان و مرکز کشور است.

آقای علیزاده ادامه داد: نزدیک به ۷۰۰ هزار تن قیر در بیش از ۶۰۰ کیلومتر از شبکه راه‌های اصلی، فرعی و روستایی آسفالت ریزی شده و ۴۴ نقطه پرحادثه در شهرستان‌های اهر، مراغه، میانه و مرند نیز شناسایی و رفع مشکل شده است.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای آذربایجان شرقی در خصوص راه‌های روستایی هم گفت: نزدیک به ۳۲۵ کیلومتر از راه‌های روستایی استان امسال آسفالت ریزی شده و ۱۲۵ کیلومتر راه احداث شده است و ۶۰۰ کیلومتر طرح نیز در حال احداث داریم.

وی ادامه داد: احداث آسفالت در روستا‌های بالای ۵۰ خانوار استان در آستانه اتمام است، اما در آسفالت ریزی روستا‌های بین ۲۰ تا ۵۰ خانوار از تعهدات عقب هستیم. در سفر اخیر رئیس جمهور به استان مبلغ ۶۰۰ میلیارد تومان برای بهسازی راه‌های روستایی ابلاغ شده تا با این اعتبار عقب ماندگی‌های حوزه را جبران کنیم.

وی در خصوص آمادگی راهداری در فصل زمستان در استان گفت: نزدیک به ۶۵۰ دستگاه برف روب از اول آذرماه امسال در ۷۲ راهدارخانه بین راهی استان با ۱۲۰۰ نیرو مستقر هستند و ۶۰ هزار تن نمک و شن در راهدارخانه‌ها دپو شده است.

آقای علیزاده در خصوص تصادفات جاده‌ای منجر به فوت نیز در آذربایجان شرقی اظهار کرد: امسال افزایش ۱۴ درصدی فوتی تصادفات را نسبت به سال گذشته در کشور داشتیم اما آمار فوتی‌ها در استان ۲ درصد کاهش یافته است.

وی در خصوص دو پایانه مرزی نوردوز و جلفا گفت: از پایانه جلفا ۱۳۰ هزار و ۴۳۵ نفر مسافر تردد داشتند که حدود ۲۶۸ درصد افزایش نسبت به هشت ماهه نخست امسال نشان می‌دهد و بیش از ۷۰ هزار دستگاه کامیون نیز از این مرز عبور کردند؛ همچنین بیش از ۱۶۰ هزار نفر با ۱۱۲ درصد افزایش تردد از مرز نوردوز رفت و آمد داشتند و نزدیک به ۷۵ هزار دستگاه از این پایانه مرزی به کشور‌های هدف رفتند.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای استان در خصوص هوشمندسازی مسیر‌ها هم گفت: طی یک سال گذشته ۴۲ دستگاه سامانه دوربین‌های ثبت تخلفات اضافه شده که اکنون ۱۰۰ دستگاه سامانه در طول محور‌های مواصلاتی استان فعالند و اغلب در ۶۸ گردنه مهم استان مستقر هستند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.