آقای پرنیان گفت: در ۹ ماهه نخست امسال حدود ۸۵۰ میلیارد تومان حقوق و عوارض دولتی از معادن آذربایجان شرقی اخذ شده بود که با تشدید نظارتها بر فعالیت آنها شاهد رشد چشمگیر در این زمینه طی امسال هستیم.
وی بیان کرد: بر این اساس آذربایجان شرقی در اخذ حقوق دولتی از معادن استان از تکلیف وزارت صمت و برش بودجه نیز جلوتر است.
وی اضافه کرد: در راستای تشدید نظارت بر فعالیت معادن آذربایجان شرقی، برای اولین بار کارگروه یک درصد فروش معادن برای جبران تخریب ناشی از فعالیت آنها در آذربایجان شرقی تشکیل و میزان خسارت در پنج شهرستان نیز برآورد شده است.
آقای پرنیان توضیح داد: با این اقدام در واقع برای نخستین بار به موضوع تخریب معادن در معابر عمومی ورود کردیم تا در قالب یک درصد فروش معدن برای طرحهای عمرانی هزینه کنیم.
وی با بیان اینکه تا پایان بهمن ماه امسال تمام معادن استان باید در سامانه جامع تولید آمار ثبت نام کنند، افزود: تاکنون ۱۶۰ معدن آذربایجان شرقی در این سامانه ثبت نام کرده اند.
وی ادامه داد: این رویداد یک انقلاب در شفافیت در تاریخ معادن آذربایجان شرقی محسوب میشود، زیرا در این سامانه میزان فروش معادن و اینکه محصول آنها به چه کسی فروخته شده و میزان اخذ حقوق دولتی مشخص میشود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی همچنین از برنامه تشدید نظارت بر ناظران فنی معادن استان گفت: ناظران فنی حقوق میگیرند و وظیفه شان نظارت بر معدن است؛ نظارت مان را بر اینها تشدید کرده ایم که بر نحوه برداشت اصولی معادن با دقت بیشتری نظارت کنند که اگر کوتاهی کنند به کمیته انتظامی سازمان نظام مهندسی معرفی میشوند.
وی گفت: بیش از ۳۰۰ نفر ناظر فنی معدن در استان داریم که کلاسهای آموزشی نیز برای اینها برگزار میکنیم.
وی اضافه کرد: در این راستا جلسات شورای معادن استان نیز در حال افزایش است و طبق نظر آقای استاندار دو هفتگی میشود تا هم عقب ماندگیهای سالهای قبل جبران شود و هم اقدامات جدیدی برای بهره برداری حداکثری از معادن موجود انجام گیرد.