علیرضا گوهری افزود: ظرفیت بسیار خوبی را در این حوزه داریم و زیرساخت نخستین موزه مفاخر و بزرگان عرصه کوهنوردی همدان با جمع آوری اسناد، آثار و تجهیزات قدیمی و گرانبها، گنجینه طلایی فرزندان الوند به شمار میرود.
او گفت: خانواده بزرگ و اصیل کوهنوردی همدان بیصبرانه منتظر ملی شدن این موزه هستند تا آثار بزرگان و مفاخر این رشته ورزشی مقابل دید همگان نمایش داده شود تا همگان به ارزش و جایگاه فرزندان طلایی الوند استوار پی ببرند.
رییس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان در این باره میگوید: موزه کوهنوردی نخستین بار در کشور ایجاد شد و پس از ۶ ماه پیگیری موفق به بازدید کارشناسان میراث فرهنگی از این موزه شدیم تا مراحل لازم و قانونی برای صدور مجوز موزه مهیا شود تا در فهرست جاذبههای گردشگری استان قرار بگیرد.
به گفته گوهری، تجهیزات، اسناد، وسایل تخصصی و عمومی مرتبط به کوهنوردی، عکس و خیلی آثار که از کل کشور و با قدمت صدساله در آن موجود است.
او با اشاره به ویژگیهای خاص این موزه کوهنوردی افزود: نظیر این موزه را حتی در فدراسیون کوهنوردی کشور نداریم و کوهنوردان ایرانی مقیم فرانسه که به بازدید این موزه آمده بودند هم گفتند حتی در فرانسه هم این چنین موزهای نداریم.
رییس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان گفت: آثار داخل موزه بیش از ظرفیت است و انتظار داریم فضایی برای ایجاد موزه جدید به ما اختصاص بدهند که میتواند بخش گردشگری را کمک شایانی داشته باشد.
گوهری گفت: ۸۵ کوهنورد به این موزه لوازم و تجهیزات به این اهدا کردهاند که تمام اقلام اهدایی کلاسهبندی و کدگذاری شده است.
او وسعت موزه کوهنوردی همدان را ۲۰۰ مترمربع عنوان کرد و گفت: این مساحت باتوجه به تعداد آثار و تجهیزات اهدایی با ارزش محدود است و قصد داریم به وسعت آن اضافه کنیم.
رییس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی همدان تاکید کرد: با حمایت دستگاههای اجرایی به ویژه میراث فرهنگی به دنبال ثبت ملی این موزه کوهنوردی هستیم چرا که ظرفیت بسیار خوبی را در این حوزه داریم.
گوهری بر شفافسازی آثار اهدایی به این موزه گفت: یک هزار اثر و تجهیزات در این موزه نگهداری میشود و به زودی فهرست آثار اهدایی در قالب نرمافزار PDF را در اختیار عموم کوهنوردان و دست اندرکاران قرار خواهیم داد.