آقای علیرضا ارسطویی با بیان اینکه از ابتدای مهر وارد سومین سال کم بارش پیاپی شدیم، گفت: حجم مخازن در (۲۳ آذرماه ۱۴۰۱) ۲۸۳ میلیون مترمکعب بوده و در روز مشابه سال ۱۴۰۰ این عدد معادل ۳۵۹ میلیون مترمکعب ثبت شده است که اختلاف آن ۷۶ میلیون مترمکعب کسری مخزن را نشان میدهد.
ارسطویی با تاکید بر اینکه سال گذشته وضعیت مناسبی از نظر ذخیره سدهای پنجگانه تهران نداشتیم، گفت: در تمام سدهای تحت پوشش با کاهش در ورودی مخازن سدها مواجه هستیم، در مجموع شرایط برای هر پنج سد زیر حد نرمال و کمتر از میانگین است و تمام سدها شرایط مشابهی را نسبت به سالهای قبل از نظر کاهش میزان آورد و بارندگی تجربه میکنند.
او با بیان اینکه در سدهای امیرکبیر، لتیان، لار، طالقان و ماملو به ترتیب با کاهش حجم ۱۴، ۵، ۴، ۲۴ و ۲۸ میلیون مترمکعبی نسبت به سال قبل مواجه هستیم، گفت: پیشبینی بارشها نیز تا امروز کمتر از میانگین و زیرنرمال بوده و همانطور که شاهد هستیم بعد از سامانه بارشی هفته گذشته تاکنون بارش قابل توجهی نیز اتفاق نیفتاده است.
این مقام مسئول در خصوص میزان بارشها گفت: میزان بارشها از ابتدای سال آبی تاکنون ۳۱ میلیمتر ثبت شده که این میزان در سال گذشته ۴۷.۵ میلیمتر بوده است؛ بر این اساس میزان بارشها نسبت به سال آبی قبل آن ۳۴ درصد و نسبت به بلندمدت ۵۵.۵ درصد کاهش یافته است.
مدیر دفتر بهرهبرداری و نگهداری تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقهای تهران گفت: شرکتهای آب منطقهای تهران و آبفای استان تهران از سال گذشته برنامهریزیهایی را در سطح دو شرکت و وزارتخانه انجام دادند برای اینکه بتوانیم سالهای خشک را پشت سر بگذاریم، برای این منظور برنامهریزیهای کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدت تدوین شده است.
ارسطویی گفت:مدیریت مخازن سدها و استفاده از تمام پتانسیلهای آبی توسط شرکت آب منطقهای تهران در دستور کار قرار گرفته و امیدواریم با برنامهریزیهای صورت گرفته بتوانیم روزهای پایانی پاییز و زمستان را نیز پشت سر بگذاریم.
او ضمن تشکر از همکاری و مشارکت شهروندان برای عبور از سالهای تنش آبی در تهران گفت: همراهی مردم موجب شد از تابستان سال بدون هیچ مشکلی عبور کنیم.