مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون بیش‌از یک‌هزار تن میوه گرمسیری گواوا از سطح۶۴۰ هکتار از باغات جنوب استان برداشت و روانه بازار مصرف شده است.

اردشیر شهرکی  با بیان اینکه برداشت گواوا تا اوایل فروردین سال آینده ادامه دارد  گفت: پیش‌بینی می‌شود تا پایان فصل برداشت بیش‌از سه هزار و ۹۰۰ تن از این محصول در جنوب سیستان و بلوچستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

وی بیان کرد: گواوا معروف به زیتون محلی، میو‌های منحصر به مناطق گرمسیری است که عمدتا در شهرستان‌های نیکشهر، چابهار، سرباز و کنارک این استان تولید و برداشت می‌شود.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: درختچه‌های گواوا در اوایل بهمن به گل می‌نشینند و گل‌هایشان بسیار خوشبوست، همچنین پوست تنه گواوا سبز یا قهوه‌ای متمایل به قرمز است.

وی با اشاره به خواص گواوا گفت: گواوا دارای خواص زیادی برای سلامتی است از جمله کمک به تنظیم سطح قند و فشار خون، درمان بیماری گوارشی، تقویت سیستم ایمنی بدن، کمک به کاهش وزن، بهبود سلامت پوست، درمان سرفه و جبران کمبود ویتامین c و به خاطر داشتن مواد معدنی و ویتامین‌ها به بالابردن انرژی کمک می‌کند.

آب و هوای متنوع سیستان و بلوچستان زمینه را برای کشت انواع محصولات کشاورزی از جمله میوه‌های گرمسیری و سردسیری فراهم کرده است.

موز از مهمترین محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان است که نسبت به سایر محصولات گرمسیری بیشترین سطح زیرکشت را به خود اختصاص داده است و 'پاپایا' یا خربزه درختی نیز از دیگر محصولات گرمسیری استان محسوب می‌شود که از نواحی گرمسیری آمریکای مرکزی به این استان راه یافته، خربزه درختی پوستی بسیار نازک و مزه شیرین دارد که علاوه بر مصرف خوراکی، قابل استفاده در صنایع تبدیلی نیز هست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۴:۰۵ ۲۳ آذر ۱۴۰۱