بالاخره بعد از مدتها انتظار، شیائومی از دو گوشی پرچمدار و جدید ۱۳ و ۱۳ پرو رونمایی کرد. هر دو گوشی از تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ بهره میبرند. در این میان باید به بهرهگیری از دوربین بسیار بهتر و طراحی جذابتر هم اشاره کنیم.
در ادامه به مشخصات این دو گوشی میپردازیم.
شیائومی ۱۳ پرو از همان نمایشگر نسل قبلی بهره میبرد و در این زمینه با تغییر چشمگیری روبهرو نشده است. این یعنی بار دیگر با نمایشگر ۶.۷۳ اینچی با رزولوشن ۱۴۴۰ در ۳۲۰۰ و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز سروکار داریم. از قابلیتهای این نمایشگر میتوانیم به تنظیم دمای رنگ با توجه به محیط اشاره کنیم. البته حداکثر روشنایی نمایشگر در حالت معمولی به ۱۲۰۰ نیت افزایش پیدا کرده و در صورت تماشای محتوای HDR، میتوانید از حداکثر روشنایی ۱۹۰۰ نیت هم بهره ببرید.
همان طور که گفتیم، این گوشی دارای تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ است و در کنار آن رم مبتنی بر فناوری LPDDR5X و حافظه مبتنی بر فناوری UFS 4.0 انجام وظیفه میکند. دوربین اصلی این گوشی از همان سنسور ۱ اینچی ۵۰ مگاپیکسلی موجود در گوشی شیائومی ۱۲S اولترا بهره میبرد که بر روی آن لنز لایکا تعبیه شده است. بنابراین دوربین اصلی میتواند عکسهای فوقالعادهای را ثبت کند.
دوربین تلهفوتو هم از سنسور ۵۰ مگاپیکسلی استفاده میکند و میتواند زوم ۳ برابری اپتیکال به ارمغان بیاورد. همچنین نباید دوربین اولترا واید ۵۰ مگاپیکسلی با قابلیت فوکوس خودکار را از قلم بیندازیم که به همین خاطر میتواند به عنوان دوربین ماکرو هم انجام وظیفه کند. انرژی گوشی از طرف باتری ۴۸۲۰ میلیآمپر ساعتی تامین میشود که به لطف پشتیبانی از شارژ سیمی ۱۲۰ واتی و شارژ بیسیم ۵۰ واتی، در هر دو روش با سرعت زیادی انرژی مورد نیاز را تامین میکند. همچنین باید به شارژ بیسیم معکوس با سرعت ۱۰ وات هم اشاره کنیم.
این گوشی به لطف گواهی IP68 یک گوشی ضدآب محسوب میشود که برای اولین بار یکی از پرچمداران اصلی شیائومی چنین قابلیتی را دریافت کرده است. مدل ۸/۱۲۸ گیگابایتی این گوشی در بازار چین ۷۱۰ دلار قیمت دارد و مدل ۱۲/۵۱۲ گیگابایتی با قیمت ۹۰۰ دلار به دست کاربران چینی میرسد. هنوز مشخص نیست که این گوشیها چه زمانی و با چه قیمتی راهی بازارهای جهانی میشوند.
گوشی شیائومی ۱۳ با نمایشگر ۶.۳۶ اینچی راهی بازار میشود که از رزولوشن ۱۰۸۰ در ۲۴۰۰ و رفرش ریت ۱۲۰ هرتز بهره میبرد. البته این نمایشگر برخلاف مدل پرو، یک نمایشگر LTPO نیست و بنابراین حداقل رفرش ریت آن به ۱ هرتز نمیرسد. با این حال از نظر حداکثر روشنایی، تفاوتی با نمایشگر مدل پرو ندارد.
در کنار دوربین اصلی ۵۰ مگاپیکسلی که البته سنسور آن در حد دوربین اصلی مدل پرو غولپیکر نیست، اما حالا برخلاف نسل قبلی شاهد بهرهگیری از دوربین تلهفوتو هستیم که زوم ۳ برابری ارائه میکند. دوربین اولترا واید ۱۲ مگاپیکسلی هم از قابلیت فوکوس خودکار بهره نمیبرد.
باتری استفاده شده برای شیائومی ۱۳ از ظرفیت ۴۵۰۰ میلیآمپر ساعتی بهره میبرد که از شارژ ۶۷ وات پشتیبانی میکند. نباید پشتیبانی از شارژ بیسیم ۵۰ واتی و شارژ بیسیم معکوس ۱۰ واتی را از قلم بیندازیم. این گوشی هم مانند مدل پرو ضدآب محسوب میشود. ارزانترین مدل این گوشی که از ۸ گیگابایت رم و ۱۲۸ گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد، با قیمت ۵۷۰ دلار راهی بازار میشود و کاربران چینی برای خرید مدل ۱۲/۵۱۲ گیگابایتی که گرانترین مدل محسوب میشود، باید ۷۱۰ دلار بپردازند.
شیائومی افزون بر گوشیهای پرچمدار خود از رابط کاربری MIUI ۱۴ نیز رونمایی کرد.
این نسخه ظاهر رابط کاربری با تغییرات گستردهای روبهرو شده است و به همین خاطر در کل با رابط کاربری جذابتری مواجه خواهیم شد. کاربران MIUI ۱۴ میتوانند به راحتی اندازه آیکنها را تغییر دهند و در ضمن باید به تغییر فرمت ویجتها هم اشاره کنیم. بنابراین در کل کاربران برای شخصیسازی رابط کاربری گوشی خود به امکانات بیشتری دسترسی دارند.
بالاخره شیائومی خواسته میلیونها کاربر خود را پذیرفته و در این نسخه تعداد اپها و سرویسهای از پیش نصب شده کمتر از گذشته است. به همین خاطر شیائومی مدعی شده MIUI ۱۴ سبکترین نسخه این رابط کاربری به حساب میآید. به لطف تغییرات انجام شده، توسعهدهندگان اپلیکیشنها میتوانند اجرای اپهای موردنظر را روانتر و کممصرفتر کنند. گفتنی است تعداد اپهایی که قابل حذف نیستند، به ۸ عدد کاهش پیدا کرده که این موضوع خبر خوشایندی برای کاربران گوشیهای شیائومی است.
حجم کل رابط کاربری از ۱۶.۹ گیگابایت نسخه قبلی به ۱۳.۰۹ گیگابایت کاهش پیدا کرده که چنین کاهش چشمگیری در یک کلام شگفتانگیز است. در این میان نباید تغییر در زمینهی نوتیفیکیشنها را از قلم بیندازیم که فقط با یک سوایپ میتوانید از دست تمام نوتیفیکیشنهای به نمایش درآمده خلاص شوید. در ضمن تمام پلتفرمهای جدید برای نمایش اعلانات، نیازمند ارائه مجوز از طرف کاربر هستند. بنابراین اگر مثلا به اعلانات یک برنامه نیازی ندارید، از همان ابتدا میتوانید مجوز مربوط به این موضوع را به سادگی لغو کنید.
از قابلیتهای هوش مصنوعی میتوانیم به امکان بیرون کشیدن متن از تصاویر اشاره کنیم. همچنین در تماسهای تصویری، امکان بهرهگیری از زیرنویس زنده وجود دارد. کاربرانی که از دیگر گجتهای شیائومی استفاده میکنند، در این نسخه برای کنترل این گجتها به امکانات بیشتری دسترسی دارند. رابط کاربری MIUI ۱۴ در ابتدا برای تعداد محدودی از گوشیهای شیائومی در چین ارائه میشود و هنوز مشخص نیست که چه زمانی نسخه بینالمللی آن به دست کاربران میرسد.