احمد صادقی در یکصد و سیزدهمین جلسه شورا و پس از استماع سخنان طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان گفت: در قانون اساسی ۱۰ اصل مربوط به شوراهاست و اصل هفتم شوراها را از ارکان تصمیم گیری و اداره امور کشور لحاظ کرده و در اصل یکصدم اشاره کرده؛ اداره هر روستا، بخش شهر، شهرستان و استان با نظارت شورای ده، بخش، شهرشتان یا استان صورت میگیرد. سوال اینجاست که آیا اداره امور شهر تهران تحت نظارت شورای اسلامی شهر تهران اداره میشود و یا اداره استانها تحت نظارت شوراهای اسلامی استانها اداره میشوند. جالب است که بدانیم رئیس شورای اسلامی شهرستان و استان حتی در شورای برنامه ریزی شهرستان در فرمانداری یا استان در استانداری دعوت هم نمیشود چه برسد به اینکه بتواند اداره آنها را نظارت نمایند. متاسفانه توجهی به اصول قانون اساسی در حوزه شوراها نشده است و شوراها جایگاهی را که باید داشته باشند را ندارند.
صادقی ادامه داد: شاید یکی از مهمترین مباحثی که سبب شده شوراها جایگاه خود را آنگونه که باید نداشته باشند دیر پیدایش شورا هاست. میدانید که شوراها بیست سال پس از انقلاب اسلامی شکل گرفتند و در این دوران سازمانها و تشکیلاتی که وظایف شوراها را انجام میدادند هنوز وجود دارند.
صادقی خاطر نشان ساخت: با وجود اینکه هم اکنون شوراها حضور ارزنده و تاثیر گذاری دارند و اعضای شورا به نمایندگی از مردم کارهای شورایی را براساس مواد قانون اساسی انجام میدهند هنوز سازمانهایی که کارهای شوراها را انجام میدهند در جایگاه خود هستند و به نوعی موازی کاری صورت میگیرد.
رییس کمیته شفافیت و شهر هوشمند شورا افزود: ما حتی در ارسال قوانین مجلس به شورای نگهبان شاهد هستیم که شورای محترم نگهبان نیز با تفسیر مضیقی که از حوزه نظارتی شوراها دارند، شورا را در بعضی اموری که باید ورود کنند منع میکنند.
صادقی افزود: حتی شنیده شده که بحث انتخاب شهردار رااز وظایف شوراها نمیدانند و این مهم را جزیی از وظایف اجرایی قلمداد کردند.
صادقی گفت: قانون اساسی ما بعنوان یکی از قوانین پیشرفته دنیا محسوب میشود و یکی از اصول مترقی قانون اساسی وجود شورای نگهبان به عنوان پاسدار و صیانت کنندن از قانون است لذا انتظار و توقع ما این است که شورای نگهبان در رسیدن شوراها به جایگاه واقعی خود اهتمام ویژهای داشته باشند.