بهنام اسماعیلی با اشاره به اینکه در راستای طرح مراقبین سلامت در مدارس شهری، دانش آموزان به صورت فصلی معاینه و دانش آموزان روستایی نیز در مراکز درمانی معاینه میشوند، اظهار داشت: این برنامه بیشتر در مدارس روستایی صورت میگیرد و دانش آموزانی که دارای بیمه روستایی هستند به صورت رایگان به سلامت دهان و دندان خود میپردازند.
وی افزود: در این طرح قد، وزن، بی ام آی و معاینات دهان و دندان دانش آموزان سنجیده خواهد شد.
اسماعیلی اضافه کرد: دانشآموزان نیازمند بررسی بیشتر به مراکز درمانی ارجاع داده میشوند.
بیشتر بخوانید
وی از برگزاری برنامههایی با هدف آگاهیبخشی بیماری ایدز (HIV) در مدارس متوسطه اول و دوم خبر داد و گفت: در این طرح، ۸۷ هزار دانشآموز با راههای انتقال و نشانههای این بیماری آشنا میشوند.
اسماعیلی با بیان اینکه برنامه مکمل یاری یکی دیگر از طرحهایی است که در مدارس اجرا میشود که ۴۵ هزار و ۵۰۰ نفر را زیر پوشش قرار داده است، اظهار داشت: در این طرح ۱۵ قرص آهن و ۹ قرص ویتامین دی در اختیار دانش آموزان دختر متوسط اول و دوم قرار میگیرد که به ازای هر ماه یک قرص ویتامین دی و هر هفته یک عدد قرص آهن استفاده کنند.
وی تصریح کرد: در طرح سفیران سلامت دانش آموزان، آموزشهای سلامت را فرا میگیرند و بعد به بقیه هم کلاسیهای خود آن را آموزش میدهند که در مدارس ابتدایی ۲۰ درصد دانش آموزان به عنوان سفیران سلامت انتخاب میشوند.
اسماعیلی یادآور شد: طرح ملی دادرس یا همان دانش آموز آماده در روزهای سخت که در مدارس اول و دوم اجرا میشود و ۴۰۰ تیم آموزشهای امدادی را فرا میگیرند.
وی افزود: مهارتهای هشتگانه امداد و نجات در قالب طرح دادرس در ۲۰۰ مدرسه به دانشآموزان داده میشود و دانشآموزان با اطفای حریق، بانداژ، آتلبندی، حمل مصدوم و احیای قلبی ریوی به صورت عملی آشنا میشوند.
اسماعیلی همچنین به امضای تفاهمنامه با ادارات منابع طبیعی و محیط زیست اشاره و اضافه کرد: ۱۲ هزار دانشآموز در قالب ۱۲ برنامه با محیطزیست آشنا میشوند و آگاهیهای لازم منتقل میشود.
وی ادامه داد: با توجه به شیوع بیماریهای واگیر در مدارس، ۱۳ میلیارد ریال برای سرانه بهداشتی به مدارس چهارمحال و بختیاری اختصاص داده شد که این سرانه صرف تهیه ملزومات بهداشتی، شویندهای صابونی، ضدعفونیکنندهها، دستگاههای تهویه هوا، سطل زباله دربدار و تجهیزات اتاق بهداشت خواهد شد.