امیرحسین شاهحسینی اظهار کرد: در راستای سیاستهای سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در خصوص کشت و توسعه گیاهان دارویی در مراتع با مشارکت مرتعداران و نظارت کارشناسان فنی منابع طبیعی مراتع مکانیابی و سامانههای مرتعی شناسایی، نوع گونهها و نحوه کشت تعیین شد.
وی با اشاره به تنوع گونههای تعیین شده افزود: آویشن، زیره کوهی، گون کتیرایی و... از جمله مهمترین گونههای پیشبینی شده جهت توسعه و کشت گیاهان دارویی در این شهرستان است.
شاه حسینی عنوان کرد: برای اجرای این پروژه حدود ۶۰۰ کیلوگرم بذر تهیه و در قالب پروژههای کپه کاری در مراتع قره دره یخچال و اوزدره بخش ایوانکی انجام میگیرد.
وی گفت: کپهکاری یکی از روشهای بذرکاری است که در آن، بذر گونههای مرتعی در چالههای حفر شده قرار گرفته سپس با خاک پوشانده میشود ضمن اینکه این مراتع به مدت دو سال قرق اعلام میشود وهرگونه چرای دام در این قسمتها ممنوع است و سپس جهت بهره برداری در اختیار مردم محلی قرار میگیرد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان گرمسار بیان کرد: این پروژهها در فصل پاییز و پس از آغاز نخستین بارندگیهای پاییزه و آماده شدن بستر خاک با مشارکت مرتعداران درهرحوزه صورت میپذیرد.
وی اضافه کرد: مکانیابی این طرح در راستای احیاء مراتع و کشت گیاهان دارویی سازگار با شرایط اکولوژیک هر منطقه بوده که افزون بر احیا و توسعه پوشش گیاهی و تولید علوفه بیشتر، در حفاظت خاک و کنترل فرسایش و بهبود معیشت بهرهبرداران مؤثر است.