در اختتامیه «جشنواره تلویزیونى مستند» از برگزیدگان بخش‌های «فیلم مستند»، «مجموعه مستند»، «عکس» و «مستندنگاری» تجلیل شد.

آیین اختتامیه «ششمین دوره جشنواره تلویزیونى مستند» در سالن خلیج فارس شهر عسلویه با حضور محسن خجسته‌مهر، مدیر عامل شرکت ملی نفت، پیمان جبلی، رئیس رسانه ملی، محسن برمهانی معاون سیما، محسن یزدی مدیر شبکه مستند و دبیر ششمین جشنواره تلویزیونی مستند و جمعی از مستندسازان در بندر عسلویه برگزار شد. 

در این مراسم، برگزیدگان بخش‌های «فیلم مستند»، «مجموعه مستند»، «عکس» و «مستندنگاری» تجلیل شدند.   

در بخشی از مراسم اختتامیه ششمین جشنواره تلویزیونی مستند، آیین نکوداشت و بزرگداشت دو مستندساز صاحب‌نام کشور مرحوم نادر طالب‌زاد و مهدی خلیلی، هنرمند عرصه مستند برگزار شد.

هنوز معجزه مستند را درک نکردیم 

محسن یزدی مدیر شبکه مستند و دبیر ششمین جشنواره تلویزیونی مستند در ابتدای این مراسم گفت: اختتامیه را با هدف یادآوری پیوند هنر و صنعت در عسلویه برگزار کردیم. همه ما باید روی کیفیت این ارتباط کار کنیم. در کشور اتفاقات و پیشرفت‌های مهمی رخ داده که این کار‌ها بعضل بازنمایی نشده است. 

وی با تاکید بر این که روند‌ها باید بروز شود ادامه داد: کاش همه تلاش کنیم و موانع را کنار بگذاریم. هنوز معجزه مستند را درک نکردیم. از مستند برای نشان دادن پیشرفت کشور باید بیشتر استفاده کنیم. 

بعد از دو دهه فاز ۱۱ پارس جنوبی به تولید می‌رسد 

محسن خجسته‌مهر، مدیر عامل شرکت ملی نفت در این مراسم با بیان این که قلب اقتصاد جمهوری اسلامی در این منطقه می‌تپد، گفت: صنعت نفت و گاز پیشران حرکت کشور است. در این منطقه روزانه بیش از ۷۰۰ میلیون مترمکعب گاز تولید می‌شود. ما با انجام این تولید به دنبال خدمت به مردم و اعتلای جمهوری اسلامی هستیم. 

وی افزود: امروز با این تولید، امید و نشاط و امیدواری موج می‌زند. اینجا بخشی از ثروت کشور ماست که به آن می‌بالیم. این دارایی زیرزمینی را باید به حداکثر سرمایه روزمینی تبدیل کنیم. 

خجسته‌مهر با یادآوری اینکه از نظر ذخائر نفت و گاز مقام اول را در دنیا داریم، اظهار داشت: از نظر تولید نفت و گاز نیز رتبه سوم را داریم. وظیفه ما در وزارت نفت این است که از این ذخائر صیانت کنیم. در میدان گازی پارس جنوبی با تولید حداکثری اجازه نمی‌دهیم این گاز مهاجرت کند. مردم عزیز ما هم وظیفه دارند که صیانتی مصرف کنند و با مصرف بی رویه و با هدر دادن این انرژی نقش منفی ایفا نکنند. صرفه جویی و مصرف بهینه یک جهاد است. یک جهاد در بخش تولید داریم. در صف مقدم این جهاد اقتصادی رفاه نسبی و آسایش مردم عزیز را تامین کنیم. 

وی افزود: دولت سیزدهم یک دولت کارآمد، انقلابی و جهادی است. دو دهه است توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی بلاتکلیف مانده بود و در هشت سال گذشته هیچ اقدامی انجام نشده بود. یک شرکت خارجی به خاطر خروج آمریکا از برجام، کشور را ترک کرد و ما در دولت سیزدهم از روز‌های اول تصمیم گرفتیم این فاز را به تولید برسانیم. 

خجسته مهر با بیان اینکه در حال حاضر حفاری چهار حلقه چاه به پایان رسیده است، اظهار داشت: در بهمن امسال بعد از دو دهه از فاز ۱۱ پارس جنوبی به تولید می‌رسیم. همچنین ترمیم یکی از سکو‌های نفتی که از سال ۹۴ متوقف مانده بود، آغاز شده است.

مدیر عامل شرکت ملی نفت در پایان سخنانش پیشنهاد داد سال آینده هفتمین جشنواره مستند تلویزیونی با محوریت صنعت نفت به عنوان پیشران اقتصاد کشور در عسلویه برگزار شود.

در پرمخاطب‌ترین جشنواره مستند کشور، براى مردم حرف بزنیم 

محسن برمهانی گفت: مى توان جشنوارهِ مهم تلویزیونى مستند را پر مخاطب‌ترین جشنواره مستند کشور و شاید در سطح جهان برشمرد و دلیل آن پخش تلویزیونى اش است. 

وى افزود: با ارزش‌ترین دستاورد برای یک مستند ساز، شخصیت آن است که با تبلور خوب آن، اثر مستند عیان می‌شود. 

معاون سیما با اشاره به بازدیدش از گوشه اى از ظرفیت هاى منطقه اقتصادى عسلویه اظهار کرد: این منطقه و میادین نفتى و گازى ارزشمند آن، سراسر شخصیت هست که هر کدام از آن‌ها می‌تواند دستمایه ساخت مستند باشد و پیشرفت ایران را می‌توان از منظر این شخصیت‌ها بازنمایی کرد.

وی ادامه داد: بخشی از جهاد تبیین مى تواند اینجا رقم بخورد، اگر می‌خواهیم به وظیفه مان عمل کنیم و براى مردم حرف بزنیم از این ظرفیت با شکوه باید بهره ببریم.

برمهانى با بیان اینکه کارکرد این جشنواره تولید اثر برای رسانه ملی است، ادامه داد: مستندساز‌ها معمولا به دنبال تولید مستند‌های هنری هستند. ولی در تلویزیون باید سعی کنیم برای مخاطب فیلم سازی کنیم.

وى در پایان ضمن قدردانى از بانیان گذشته و حال جشنواره تلویزیونی مستند ابراز امیدوارى کرد در آینده نیز شاهد برگزارى این جشنواره باشیم.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.