منصور شیشه فروش با بیان اینکه استان اصفهان به رغم بارشهای یک ماه اخیر همچنان با کاهش منابع آبی روبهرو است، اظهار داشت: سد زاینده رود و مخازن سایر سدهای استان کم آب بوده و بیشتر قنوات و چاهها کماکان خشک است.
او با اشاره به شکلگیری کانونهای گردوغبار نقطهای بر اثر خشکی رودخانه زایندهرود، ادامه داد: باید توجه داشت که از ۳۵ دشت استان اصفهان ۲۹ دشت تحت تاثیر فرونشست زمین بوده و زبانههای آن به درون کلانشهر اصفهان کشیده شده است و این معضل حل نمیشود مگر با احیای رودخانه زاینده رود و تقویت سفرههای آب زیرزمینی.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه ۹۹ درصد تالاب گاوخونی هیچ آبی ندارد و این پهنه ۴۷ هزار هکتاری در جنوب شرق اصفهان درحال تبدیل به کانون گردوغبار است، خاطرنشان کرد: اثرات کم آبی در فضای سبز اصفهان نیز مشهود است و درختان حاشیه زاینده رود که ریشه در آب دارند و با تانکر نمیشد آبرسانی کرد به دلیل تنش آبی خشکیدند و خزان زودرس درختان را در تابستان شاهد بودیم.
آبرسانی سیار به ۳۶۰ روستا از جمله روستاهای مجاور سد زاینده رود در اصفهان
شیشه فروش با بیان اینکه امسال ۱۶ هزار باغ حاشیه زاینده رود دچار تنش آبی شد، افزود: ۱۰۰ درصد مساحت استان اصفهان تحت تاثیر خشکی و کم آبی است که خسارت زیادی به بخشهای مختلف از جمله فضای سبز، هوا و حتی تولید و صنعت وارد کرده است.
او با تاکید براینکه لازم است وزارت نیرو بسته اضطراری برای تامین آب اصفهان مشخص کند، ابراز داشت: هم اینک ۳۶۰ روستای اصفهان از جمله روستاهای مجاور سد زاینده رود با تانکر آبرسانی میشوند و وزارت نیرو ضرورت دارد طبق قانون برنامه اضطراری آب استان را از منابع مختلف تامین کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه سازمان حفاظت محیطزیست طبق قانون حفاظت از تالابها موظف است تامین حقابه تالاب بین المللی گاوخونی را از وزارت نیرو پیگیری کند، خاطرنشان کرد: این تالاب ثبت شده در کنسوانسیون رامسر بوده و اکنون تامین حقابه تالاب برای شهر تالابی ورزنه بسیار مهم است.
اجرای طرحهای آبخیزداری در اصفهان نیازمند ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار
شیشه فروش اضافه کرد: سازمان منابع طبیعی کشور با توجه به تکمیل مطالعات آبخیزداری استان اصفهان لازم است ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای طرحهای آبخیزداری و پخش و کنترل سیلاب به استان اختصاص دهد و وزارت نیرو نیز منابع اعتباری برای تعادل بخشی آبهای زیرزمینی و تکمیل طرحهای نیمه تمام تامین آب برای اصفهان در نظر گیرد تا خشکسالی، فرونشست، کانون گردو غبار و خسارات کشاورزی تا حدی کنترل شود.
او با بیان اینکه طرح احیای زاینده رود تدوین و مشخص شده و وزارت نیرو باید برای اجرای آن کمک کند، خاطرنشان کرد: تجارب سیل در کشور نشان داده که باید اقدامات ویژهای در همه بخشها صورت گیرد و وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه به صورت ویژه نسبت به تخصیص اعتبار به استانها و استان اصفهان برای اجرای طرحهای کنترل و پیشگیری از سیل اقدام کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان تصریح کرد: اعتبارات مورد نیاز برای پیگیری و کنترل سیل و اجرای طرحهای آبخیزداری، یکبار برای همیشه باید به استان اصفهان اختصاص داده شود، زیرا اگر طرحهای کنترل و پیشگیری از سیل در استان اجرا شود میتوان بخشی از کمبود منابع آب زیرزمینی را کاهش داد.
شیشه فروش افزود: سازمان برنامه و بودجه باید یک بار برای همیشه اعتبارات ویژهای برای طرحهای آبخیزداری و پخش و کنترل سیلاب به استان اصفهان بدهد تا بتوانیم سیلابها را در شهرها و روستاها کنترل کنیم.
او با بیان اینکه سیل هر ساله در کشور اتفاق میافتد، افزود: سیل ۱۳۹۸ که پهنه کشور را در برگرفت و سیلاب مرداد امسال در کشور خسارت بر جای گذاشت و در استان اصفهان خوشبختانه با اقداماتی که شد خسارت جانی نداشت، اما خسارات مالی را شاهد بودیم.
او با بیان اینکه استان اصفهان در همه حوادث کشور، یکپارچه کمک رسان بوده است، ابراز داشت: امروز نیاز است که کشور به صورت ویژه برای تامین آب استان اصفهان کمک کنند؛ اصفهان با شدیدترین کم آبی مواجه است و ۱۰۰ درصد مساحت استان اصفهان تحت تاثیر خشکی و کم آبی است و باید همکاری همه جانبهای شکل بگیرد و وزارت نیرو کمک ویژهای داشته باشد.
منبع:مهر