ابراهیم پیرزادیان مدیرکل منابع طبیعی ایلام در دیدار با مدیرکل دفتر امور بیابان سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: استان ایلام با دارا بودن مرز مشترک ۴۲۵ کیلومتر با کشور عراق و به لحاظ شرایط شکننده اقلیمی دارای اکوسیستم بیابانی، بیش از ۴۲۰ هکتار است.
وی افزود: استان ایلام حلقه ارتباطی و مرکز ثقل مدیریت زائرین عتبات عالیات دولت جمهوری اسلامی ایران با کشور عراق است و با توجه به اینکه بیش از ۶۰ درصد زائرین از استان ایلام تردد میکنند لذا شایسته است مسیرهای تردد زائرین امام حسین فضای سبز و نهالکاری گردد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام یادآور شد: باتوجه به اینکه شهرستانهای مهران و دهلران بیشترین سطوح بیابانهای استان ایلام را در بر میگیرند لذا طراحی و برنامه ریزی محدوده عرصههای بیابانی برای جلوگیری از بیابان زایی، جلوگیری از ورود ریزگردها و مهار عوامل تخریب عرصهها امری اجتناب ناپذیر است.
پیرزادیان ادامه داد: انتظار میرود بعنوان یک مطالبه جدی و زیست محیطی جامعه استانی در تأمین و تخصیص اعتبار برای کاهش بحرانهای زیست محیطی و مهار کانونهای بحران دفتر امور بیابان استان ایلام را بطور ویژه در نظر بگیرد تا با نشر یک مساعی دفتر ستادی و اداره کل اقدامات شایسته تری در بخش مقابله با بیابان زایی انجام دهد.
وی اضافه کرد: تعیین دو جایگاه در شهرستانهای مهران و دهلران به عنوان ایستگاه تولید نهال گونههای بیابانی در سالجاری در دستور کار قرار گرفته که طرح تفصیلی اجرای آن تهیه و به تصویب کمیته فنی استان رسیده و پس از تأمین اعتبار اقدامات اجرایی برای تأمین و تجهیز زیرساختهای نهالستان انجام خواهد شد.
مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام خاطرنشان ساخت: اصلاح و بازنگری نقشه محدوده اکوسیستم بیابان استان در نقشه پوشش گیاهی کشور از ضروریات و تأکیدات اداره کل میباشد.