معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز به بررسی میزان طلاق توافقی در ۶ ماهه اول امسال با مدت مشابه سال گذشته پرداخت و گفت: میزان طلاق توافقی در این استان در این مدت ۱۷ درصد کاهش یافته است.

 فرید نجف نیا در بیست و هفتمین نشست قرارگاه اجتماعی البرز که در سالن شهدای دولت استانداری برگزار شد، گفت: در نیم سال اول سال ۱۳۹۹ میزان طلاق توافقی یک هزار و ۱۸۱ مورد که نسبت به مدت مشابه در امسال که به یک هزار و ۹ مورد رسیده نشان از کاهش ۱۷ درصدی داشته و این در حالی است که میزان طلاق توافقی سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال پیش از آن ۵۶ درصد رشد داشته است.
 
او در خصوص موضوع کاهش و مقابله با مساله طلاق افزود: بر اساس گزارش رتبه بندی آسیب‌های اجتماعی میزان عمومی طلاق به تفکیک استان‌ها اعلام شد که استان البرز در موضوع طلاق، رتبه دوم کشوری را داشته است.
 
نجف نیا به تعداد ازدواج‌های ثبت شده در نیمسال ۱۴۰۰ اشاره و اظهار داشت: در این مدت ۶ هزار و ۵۳۸ ازدواج به ثبت رسیده که در مقایسه با طلاق‌های ثبت شده در مدت مشابه امسال که سه هزار و ۳۴۸ مورد بوده نشان می‌دهد که از هر ۲ ازدواج یک مورد به طلاق منجر شده است.
 
او با بیان این که حال البرز خوب نیست، گفت: در این موضوع خیلی از نهاد‌های فرهنگی، اجتماعی و آموزشی بایستی به رسالت و وظایف خود عمل کنند تا شاهد این آمار تاسف بار نباشیم.
 
وی با بیان اینکه همواره در استان البرز شاهد افزایش طلاق بوده ایم، ولی در سال جاری با کاهش روبرو هستیم، اظهار داشت: در صدور طلاق و گواهی عدم امکان سازش سال ۱۳۹۹ نسبت به سال قبل آن ۸۳ درصد افزایش و ۱۲ درصد امسال نسبت به پارسال کاهش داشته است.
 
وی با تاکید دوباره بر این که در مجموع البرز حال خوبی ندارد، گفت:، ولی اگر همت قرارگاه اجتماعی و تدابیر بخش‌های مختلف نبود شاهد احراز رتبه اول در جدول طلاق کشور بودیم.
 
البرز تاوان دیگر استان‌ها را ندهد
 
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری البرز یکی از دلایل افزایش طلاق در البرز نسبت به برخی از استان‌ها را ثبت طلاق بسیاری از شهر‌های اقماری فرااستانی در البرز دانست و افزود: ما نباید تاوان دیگر استان‌ها را بدهیم و فقط مسوول استان خود هستیم.
 
وی در خصوص بررسی آمار عملکرد مشاوره پیش از طلاق در دادگستری، اظهار داشت: مراکز مشاوره پیش از طلاق دادگستری یک حرکت ابتکاری است به طوریکه در دادگستری‌ها وظیفه مستقیمی در خصوص پیش از طلاق نداریم و یک عزم میان دستگاه‌ها است.
 
طلاق در البرز ۱۷ درصد کاهش یافت
 
نجف نیا با بیان اینکه میزان درصد سازش مجموعه مراکز مشاوره پیش از طلاق ۱۵ درصد بوده، گفت: تشکیل مراکز مشاوره جزو ابلاغیه‌های رسمی ما نیست، ولی با احساس اینکه باری از دوش استان برداریم اینکار را انجام دادیم.
 
وی با اشاره به اینکه این مراکز را در شهرستان‌های کرج، نظرآباد، فردیس و ساوجبلاغ راه اندازی شده، افزود: خوشبختانه در طالقان کمترین آمار طلاق را داریم، ولی آمادگی داریم تا این مراکز در شهرستان‌های چهارباغ و اشتهارد راه اندازی شود تا چراغ مرکز مشاوره در آنجا هم روشن شود.
 
وی آغازگر آموزش‌های پیش از ازدواج در کشور را استان البرز دانست و اظهار داشت: امروز طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی داشگاه علوم پزشکی متولی این آموزش‌ها است.
 
نجف نیا با اشاره به اینکه فضای مجازی برای خیانت و طلاق آبستن اتفاقات عجیبی است، گفت: اکنون آموزش‌ها در سه جلسه برگزار می‌شود که ۲ جلسه انفرادی و یک جلسه با حضور زوجین می‌باشد که بعد از تایید این طرح و تصویب در قرارگاه اجتماعی در گام اول بهزیستی استان نسبت به شناسایی و معرفی موارد مورد تایید است.
 
وی پیشنهاد داد تا یارانه مشخص برای تامین مشاوره‌های پیش از طلاق اختصاص داده شود و ارجاع دعاوی خانوادگی از کلانتری‌ها به مراکز مشاوره پیش از طلاق انجام شود، زیرا آغاز دعوا‌های کیفری در کلانتری‌ها است ضمن اینکه طرفین دعوای خانوادگی به دلیل اعتیاد به کمپ‌های ترک اعتیاد ارجاع داده شوند.
 
۵۷ محله در طرح توانمندسازی اجتماع محور محلات البرز شناسایی شدند
 
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز نیز در این نشست به اجرای طرح توانمندسازی اجتماع محور محلات ۲۰۲۰ کشور و اقدامات انجام گرفته اشاره کرد و گفت: در حوزه‌های مختلف اقداماتی انجام شد که با توجه به پراکنش و موازی کاری‌هایی که در انجام خدمات بود قرار شد تا تجمیع این خدمات و اقدامات را داشته باشیم.
 
عبدالرضا کریم پور با بیان اینکه در راستای اجرای این طرح ۱۸ دستگاه اعتبارات دریافت می‌کنند، افزود: در اجرای این طرح ۵۷ محله دارای مشکلات مورد تایید قرار گرفتند که باید تمام محله‌ها در سامانه‌ای ثبت و ضبط شود تا در این حوزه بتوانیم با داده‌های آماری و لایه‌های دستگاه‌های ۱۸ گانه که بارگذاری می‌کنند خدمات را متمرکز و رصد کنیم.
 
وی اظهار داشت: سازمان مدیریت و برنامه ریزی در حال بارگذاری این لایه‌ها است و تاکنون ۴۷ محله را بارگذاری کرده ایم و برخی از عدم بارگذاری به عدم وجود اطلاعات و بلوک‌ها و مشخص نبودن محله‌ها مربوط می‌شود.
 
وی گفت: از مجموعه ۱۸ شهرداری ۱۱ شهرداری اطلاعات را ارایه داده اند که بایستی شهرداری‌ها به صورت ویژه ورود کنند و نقشه‌های محلات را به ما بدهند.
 
کریم پور تاکید کرد: شهرداری‌ها باید اهتمام جدی برای بحث معابر محلات و نقشه‌های خودداشته باشند تا آن‌ها را بارگذاری کنیم ضمن اینکه ۱۸ دستگاه باید نماینده خود را معرفی کنند و اطلاعات و لایه‌ها را در این سامانه بارگذاری کنند.
 
وی به موضوع هماهنگ شدن برای ارایه خدمت است نیز اشاره کرد گفت: پراکنش خدمات وجود دارد که ممکن است چند دستگاه خدمات مشابه ارایه دهند که ضد ارزش حساب می‌شود که قرار شد در مرحله اول تمام دستگاه‌ها اطلاعات خود را بارگذاری کنند.
 
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز افزود: تا زمانی که بارگذاری در این سامانه کامل نشود نمی‌توانیم اقدامی انجام دهیم و به دنبال اعتبار باشیم.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.