رستم امامعلی، رئیس مجلس اعلای تاجیکستان در این نشست با اشاره به همکاری بین کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی(CSTO) در سطح کیفی جدید به منظور مقابله با چالش ها و تهدیدات مدرن گفت: با توجه به شرایط سخت افغانستان نیاز ضروری به تقویت امنیت مرز مشترک تاجیکستان با افغانستان به عنوان مرز جنوبی منطقه سازمان پیمان امنیت جمعی وجود دارد.
رستم امامعلی خاطرنشان کرد: همکاری کشورهای عضو این سازمان بین منطقه ای در سطح کیفی جدیدی از روابط بین دولتی، بین منطقه ای و بین المللی به منظور مقابله با چالش ها و تهدیدهای مدرن ایجاد شده است.
رستم امامعلی در جمع بندی نتایج دوره ریاست جمهوری ارمنستان بر این سازمان قدردانی و همچنین آمادگی طرف تاجیکستانی را برای کمک به تحقق ظرفیت های بالقوه اعلام کرد.
با توجه به انتقال ریاست دوره ای سازمان پیمان امنیت جمعی به جمهوری بلاروس برای سال ۲۰۲۳، ولادیمیر آندریچنکو، رئیس مجلس نمایندگان مجلس ملی جمهوری بلاروس، در مورد اولویت های این جمهوری در این دوره گزارش داد.
مرکز مطبوعاتی دومای دولتی روسیه می گوید، در نشست مشترک شورای مجمع پارلمانی سازمان پیمان امنیت جمعی و پانزدهمین اجلاس عمومی این سازمان پیش نویس توصیه های مدل برای قوانین ملی کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در مورد بستن مسیرهای نفوذ تروریسم بین المللی، حفاظت از حاکمیت کشورهای عضو به تصویب رسید.
همچنین به گفته دبیرخانه سازمان پیمان امنیت جمعی، استانیسلاو زاس، دبیر کل سازمان پیمان امنیت جمعی از پیشرفت در اجرای تصمیمات شورای امنیت جمعی سازمان پیمان امنیت جمعی و وضعیت نظامی و سیاسی در منطقه مسئولیت سازمان پیمان امنیت جمعی گزارش داد.
سازمان پیمان امنیت جمعی شامل روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان است.
پانزدهمین کنفرانس بینالمللی «مجمع پارلمانی پیمان امنیت جمعی» با حضور اعضای اصلی پیمان امنیت جمعی و کشورهای ناظر و میهمان از جمله یک هیات از جمهوری اسلامی ایران در مسکو برگزار شد.
اعضای هیات پارلمانی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نیز در اجلاس امسال حضور یافتند.
«وحید جلالزاده»، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، «شبیب جویجری»، عضو این کمیسیون و کاظم جلالی سفیر کشورمان در روسیه، اعضای هیات ایرانی در این اجلاس هستند.