گروه تحقیقاتی فراونهوفر آلمان با استفاده از مفاصل انگشت مصنوعی که به صورت سفارشی برای هر بیمار به به شکل سه بعدی چاپ میشوند، قصد دارد به افرادی که محدودیت حرکتی در دستانشان دارند، کمک کند.
اغلب اوقات، زمانی که مفصل انگشت به دلیل آرتریت آسیب میبینند، به طور جبران ناپذیر و بدون روش درمان رها میشوند. پزشکان مفاصل را با هم ترکیب میکنند و با این کار مهارتهای حرکتی در بیمار کاهش مییابد.
به گفته فراونهوفر ایمپلنتهای سیلیکونی اغلب از استخوانهای انگشت شل میشوند و باید با جراحی دوباره وصل شوند، که دامنه کامل حرکت را به هیچ بیمار به طور کامل باز نمیگرداند.
در سیستمی که به عنوان بخشی از پروژه توسعه یافته فراونهوفر است، درمان بیماران با عکسبرداری از انگشت آسیب دیده شروع میشود.
نرم افزار سفارشی مبتنی بر هوش مصنوعی تصاویر دو بعدی را تجزیه و تحلیل میکند و از اطلاعات دریافتی، برای ایجاد یک مدل کامپیوتری سه بعدی برای یک مفصل مصنوعی استفاده میکند که به طور خاص برای آن انگشت مناسب است.
سپس این مدل یک چاپگر سه بعدی طراحی را به عهده میگیرد که ایمپلنت تیتانیوم واقعی را میسازد.
در فرآیند چاپ به نام جت بایندر فلزی، ایمپلنت در ابتدا به صورت یک لایه در یک زمان ساخته میشود و با استفاده از یک چسب مایع روی پودر ذرات تیتانیوم ساخته میشود.
مدل به دست آمده شکننده است، بنابراین در معرض یک فرآیند جوششی قرار میگیرد که ذرات پیوند خورده را به یک ماده جامد محکمتر تبدیل میکند.
کارشناسان تخمین میزنند که بیماران میتوانند مفاصل سفارشی را تا ۶۰ درصد سریعتر از مواد فعلی ایمپلنتهای استاندارد نصب کنند، زیرا مفاصل میتوانند بلافاصله پس از عکسبرداری با اشعه ایکس در محل چاپ شوند.
فراونهوفر اکنون به دنبال شرکای تجاری برای عرضه این فناوری به بازار است.
منبع: سایت نیواطلس