استاندار قم گفت: افزون بر ۸۰ درصد از فارغ‌التحصیلان رشته‌های فنی و مهندسی در استان قم جذب بازار کار می‌شوند.

 سید محمدتقی شاهچراغی در آیین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری در دانشگاه قم، با اشاره به وجود نظام مسائل مختلف استان در حوزه‌های صنعتی، عمرانی، فرهنگی و زیرساختی، بیان کرد: دانشگاه و مراکز علمی مکان‌هایی است که می‌تواند این نظام مسائل را به نحو منطقی و بنیادین حل کند.

استاندار قم با تاکید بر رویکرد استان قم از ارتباط و ایجاد پیوند بین صنعت و دانشگاه، عنوان کرد: توسعه و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان از جلوه‌های مهم در افزایش ارتباط بین صنعت و مراکز علمی و تولیدی است.

شاهچراغی ظرفیت قم در علوم اسلامی و انسانی را مورد اشاره قرارداد و تصریح کرد: استان قم با دارا بودن تعداد بالای مراکز علمی، اساتید و دانشجو از ظرفیت کم‌نظیری در این حوزه برخوردار است که آثار علمی آن در سطح ملی و جهانی الهام‌بخش است.

استاندار قم در ادامه با تاکید بر ضرورت حمایت از پژوهشگران، یادآورشد: نظام مسائل استان مشخص‌شده و قابل‌ارائه به دانشگاه‌ها برای اتخاذ راهکار‌های علمی و اجرایی جهت بهبود شرایط و عبور از وضعیت موجود است.

شاهچراغی در پایان با تاکید دوباره بر حمایت از ایده و ظرفیت پژوهشگران در حوزه‌های مختلف دانشی، نسبت به استفاده حداکثری از مزیت علوم اسلامی و انسانی پربار در استان قم تاکید کرد.

رئیس دانشگاه قم نیز در این آیین با تاکید بر وجود زیرساخت‌های پژوهشی متنوع در قم بیان کرد: مزیت و زیرساخت‌های پژوهشی ایجادشده در حوزه علوم انسانی و اسلامی بی‌نظیر است، اما از این ظرفیت تاکنون در سطح جهانی به‌خوبی استفاده‌نشده و شرایط جهانی آن قابل‌قبول نیست هرچند روند کلی آن صعودی است.

حجت‌الاسلام احمد حسین شریفی عنوان کرد: طی ۲ سال گذشته فقط ۸۰۰ مقاله تدوین‌شده در قم در سطح جهانی به مرجع علمی و موردپذیرش مراکز تراز جهانی تبدیل‌شده که در مقایسه با ۷۸ هزار مقاله تدوین‌شده در سال ۱۴۰۰ توسط مراکز علمی کشور، بسیار ناچیز است.

او بیان کرد: به‌رغم سیر صعودی تولید علم در استان قم در ابعاد جهانی، اما حجم مقالات و دانش‌های تولیدشده اصلا در سطح دنیا قابل‌ملاحظه نیست و به چشم نمی‌آید.

رئیس دانشگاه قم ادامه داد: برگزاری تور‌های دانشجویی و اساتید و بازدید از مراکز صنعتی و تولیدی، تشکیل ستاد راهیان پیشرفت برای حضور مستمر دانشجویان در مراکز صنعتی، برگزاری نمایشگاه دستاورد‌های علمی و فناوری استان، برگزاری جشنواره دانش‌آموزی، حضور بیش از ۳۰ استارتاپ در نمایشگاه فناوری، برگزاری هفت کارگاه آموزشی و چهار نشست تخصصی به همراه تجلیل از پژوهشگران برتر از برنامه‌های این استان در طول هفته پژوهش و فناوری خواهد بود.

حجت‌الاسلام شریفی با اشاره به تجلیل از ۵۵ پژوهشگر برتر استان قم در سال ۱۴۰۱، عنوان کرد: انتظار این است که از تجربه، توانمندی، خلاقیت و ظرفیت‌های این افراد در عرصه‌های مختلف علمی، صنعتی و دانش‌بنیانی استفاده شود و به حال خود رها نشوند.

در این آیین که با حضور معاون وزیر علوم و رئیس سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران برگزار شد از ۵۵ نفر از پژوهشگران برتر استان قم تجلیل به عمل آمد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار