وحید سلیمی رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در نشست خبری خود که در آستانه ۱۴ آذر و به مناسبت روز داوطلب برگزار شد گفت: در یک سال اخیر علاوه بر توسعه بانک امانات تجهیزات پزشکی، به افزایش تعداد اقلامی که در آن قرار میگیرد نیز توجه شده است. تا پایان سال گذشته ۱۳ هزار و ۹۰۰ قلم در این بانک تجهیزات وجود داشته که امسال این آمار به بیش از ۲۱ هزار قلم شامل ویلچر، تخت، ساکشن و... رسیده است. برای خرید این اقلام اعتباری بالغ بر ۷۵ میلیارد ریال هزینه شده و به زودی در سطح ملی توزیع میشود.
سلیمی ضمن ارائه عملکرد یکسال گذشته سازمان تصریح کرد: یکی از فعالیتهای سازمان داوطلبان شبکه سازی خیرین و استفاده از فعالیتهای داوطلبانه در هلال احمر است که این سازمان به عنوان دبیرخانه مجمع خیرین کشور انتخاب شده است. هرچند مدتی به خاطر کرونا از برگزاری این مجامع صرف نظر شد، اما در حال حاضر در ۱۲ استان مجمع خیران راه اندازی شده و به جذب کمکهای خیران و مدیریت آنها میپردازد.
وی افزود: طرح تحول و توسعه توانمندیهای محلات کم برخوردار کشور نیز توسط دستگاههای کمیته امداد امام خمینی (ره)، بهزیستی و هلال احمر در ۲۰۲۰ محله کشور انجام شد. این طرح با هدف هم افزایی و به منظور تقسیم عادلانه خدمات برای محلههای کم برخوردار برنامه ریزی شد.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر عنوان کرد: از بین محلههای موجود، ۲۴۷ محله به هلال احمر اختصاص یافت که خانههای هلال در آنها راه اندازی شد؛ در سایر محلاهایی که متخص به دستگاههای دیگر بود نیز میز خدمت هلال فعال شد.
سلیمی یکی از حوزههای فعالیت سازمان داوطلبان هلال احمر را جمع آوری کمکهای مردمی در قالب پویشهای خیریهای در ایام مختلف عنوان کرد و ادامه داد: در پایان سال گذشته و مصادف با ماه رمضان پویش هلال رحمت را برگزار کردیم که برای تهیه تجهیزات بهداشتی و درمانی بالغ بر ۳۵ میلیارد ریال وجه نقد و ۱۰۴ هزار بسته غذایی جمع آوری شد که با این وجوه ۵ دستگاه دیالیز برای مرکز درمانی هلال احمر در تهرانپارس خریداری شد.
وی بیان کرد: یکی از طرحهای اجرا شده توسط سازمان داوطلبان هلال احمر طرح ملی نذر آب است که ۳ محور اصلی دارد و اولویت اول آن آب رسانی به مناطق روستایی و حاشیه نشین شهری است. خدمات سلامت محور با اعزام پزشکان و پیراپزشکان داوطلب نیز انجام میشود که در محلههای هدف، بر اساس نیازسنجی انجام شده ترکیب گروه چیده و تعداد پزشکان و پیراپزشکان مشخص میشود.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: تاکنون در سطح کشور بالغ بر ۸۵ روستا توسط هلال احمر آب رسانی شده و ۱۰۰ روستا نیز در دستور کار قرار دارد که امید است تا پایان سال این کار انجام شود. برای هزینههای این طرح ۱۸۶ میلیارد ریال از محل کمکهای مردمی و حامیان حقیقی و حقوقی هلال احمر جمع آوری شده است.
سلیمی افزود: در سالهای قبل فقط نصب تانکر را در مناطق مورد نظر داشتیم، اما امسال پروژههای مدتداری مثل لوله کشی، احیای قنوات و نصب دستگاه تصفیه آب هم اضافه شده که هزینههای آن از طریق کمکهای مردمی یا استمداد بین المللی تامین میشود.
وی ادامه داد: به ازای هر کوچه در محلههای تحت پوشش یک نفر شهردار کوچه و هر محله یک شهردار محله انتخاب شدند که شهرداران کوچه با شهردار محله و شهرداران محله با رابطهای هلال احمر ارتباط داشتند و جدیدترین اخبار از وضعیت اجتماعی و اتفاقات رخ ااده در محله را گزارش میکردند. پس از آن بخشی که نیاز به حمایتهای بهداشتی و درمانی بود از طریق هلال احمر و بخشی که نیاز به حمایتهای اجتماعی داشتند به کمیته امداد ارجاع میشدند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر بیان کرد: همچنین سازمان هلال احمر در محلههای تحت پوشش خود دورههای آموزشی برگزار میکرد که تاکنون ۹۴۵ دوره برگزار و به ۱۹ هزار و ۲۶۵ نفر آموزش داده شده است.
سلیمی تصریح کرد: پروژههای حوزه توانمندسازی نیز در قالب ۵۶۸ پروژه بالغ بر ۲۶ میلیارد ریال برای ۳۸ هزار و ۷۶۷ نفر
در ۱۸ محله در راستای تسهیل و اجرای طرحهای کارآفرینی انجام شده است. همچنین جذب و سازماندهی افراد داوطلب برای همکاری با هلال احمر از این محلهها انجام شده که ۴ هزار و ۶۵۵ نفر در قالب این طرح داوطلب شدند.
وی خاطرنشان کرد: در طرح تحول و توسعه توانمندسازی محلات، افرادی که فاقد هرگونه خدمت بیمهای بودند به تعداد ۱۶ هزار و ۸۶۹ نفر توسط داوطلبان هلال احمر از محلهها شناسایی و تحت بیمه سلامت قرار گرفتند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: یکی دیگر از پویشهای انجام شده در سال گذشته، پویش مرهم زائر بود که با هدف تامین دارو برای زائران اربعین انجام شد. برای این پویش نیز ۱۱ و نیم میلیارد ریال وجه نقد و اقلام دارویی جمع آوری و در پایانههای مرزی ایران و کشور عراق استفاده شد. ایجاد تونل هوای سرد و ایستگاه سیار هلال احمر برای جلوگیری از گرمازدگی زائران نیز انجام بود که مثمر ثمر بود.
سلیمی افزود: ۶ هزار و ۲۰۰ نفر در قالب کاروان رهسپاران عصر ظهور از محلههای شامل طرح توسعه و توانمندی محلات هلال احمر به سفر اربعین اعزام شدند.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات برای خدمات درمانی بیماران نیازمند توسط هلال احمر بیان کرد: در یک سال ۲۴۷ میلیارد تومان کمک هزینه بلاعوض به بیماران صعب العلاج نیازمند از محل اعتبارات سازمان داوطلبان پرداخت شد که ۸۹ هزار نفر از این تسهیلات بهرهمند شدند.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر راه اندازی کد دستوری *۱۱۲#، درگاه پرداخت سایت هلال احمر، سامانه جذب و هدایت کمکهای مردمی و اپلیکیشن هلال من را از اقدامات در دستور کار این سازمان عنوان کرد و گفت: در سامانه جذب کمکهای مردمی تمامی سازمانها تشکلها و خیریههایی که در راستای مسئولیت اجتماعی خود قصد همکاری با هلال احمر را دارند میتوانند ثبت نام و همکاری کنند.
سلیمی با اشاره به فعالیت سامانه members.ir برای ثبت نام داوطلبان جمعیت هلال احمر بیان کرد: طی ۶ سال اخیر ۹۲۱ هزار نفر در این سامانه شناسنامه دار شدند که به صورت مستمر همکاری دارند و بعضی نیز در شرایط بحرانی به صورت غیر مستمر همکاری میکنند که این امر بر اساس ساعتهای کار داوطلبی افراد محاسبه میشود. داوطلبان زیر ۳۵ سال در سازمان جوانان و بالای ۳۵ سال در سازمان داوطلبان فعالیت میکنند.
وی با اشاره به اعطای تسهیلات قرض الحسنه گفت: برای پرداخت تسهیلات با بانکهای مهر ایران و رسالت در حال توافق هستیم و با پست بانک نیز ۱۰۰ میلیارد تومان به توافق رسیدیم که پس از طی مراحل بالغ بر ۱۳۰۰ نفر از این تسهیلات برخوردار شدند. تا کنون ۵۸ میلیارد تومان از این رقم محقق شده که بعضی هم به خاطر مدارک یا سن به مشکل خوردند که سعی شد مشکل آنها حل شود.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر درخصوص انتخاب افراد برای انجام کار داوطلبی عنوان کرد: در سازمان داوطلبان با توجه به ویژگی هر پروژه هم از ظرفیت افراد داوطلب هلال احمر که توانایی دارند دعوت میکنیم و فراخوانهایی را برای جذب داوطلب متناسب با تخصص افراد اعلام میکنیم.
سلیمی با اشاره به برخی نارضایتیها بین داوطلبان هلال احمر اظهار کرد: داوطلبان ممکن است از نحوه مشارکت گرفتن گلایه داشته باشند که ما باید بتوانیم برنامههایی را تدوین کنیم که داوطلبان بتوانند بیشتر با سازمان همکاری کنند.