آیت الله جوادی آملی گفت:از نظر مقامات علمی،مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی به لطف الهی به حد کفایت رسیدند و یک چهره موفق کارآمدی بودند.

متن پیام تصویری آیت الله العظمی جوادی آملی به مراسم بزرگداشت ششمین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی موسوی اردبیلی که در دانشگاه مفید برگزار شد،به این شرح است:

«أعوذ بالله من اللشیطان الرجیم

بسم الله الرحمن الرحیم
«الحمد لله رب العالمین و صلی الله جمیع الأنبیاء و المرسلین و الأئمه الهداه المهدیین و فاطمه الزهراء سیده نساء العالمین بهم تولّی و من أعدائهم نتبرّء الی الله».

حیات طیّب و پربرکت فقیه رحیل حضرت آیت الله موسوی اردبیلی مشحون از توفیقات الهی بود. این بزرگوار در محفل درس آیت الله العظمی محقق داماد جزء چهره های شاخص آن محفل وزین علمی و فقهی بودند. دوران درس و بحث را با فضلای نام آور آن روز گذراندند. از نظر مقامات علمی به لطف الهی به حد کفایت رسیدند. یک چهره موفق کارآمدی بودند. قبل از پیروزی انقلاب در صحنه انقلاب به همراه امام راحل (رضوان الله تعالی علیه) فعالیت فراوانی داشتند. با بزرگانی همچون شهید مطهری، شهید بهشتی و سایر بزرگان کوشش فراوانی داشتند.
بعد از پیروزی انقلاب وارد صحنه اجتماعی از یک سو، سیاسی از سوی دیگر، مدیریت از سوی سوم، حوزه از سوی چهارم، دانشگاه از سوی پنجم، مسائل اجتماعی و رسیدگی به بسیاری از امور مردمی از سوی ششم و هفتم وارد شدند. در همه این امور به لطف الهی کارآمد بودند.

وقتی در شورای عالی قضایی همکاری می کردیم بسیار سرآمد بود؛ هم دقیق بود هم امین. اداره دستگاه قضا بعد از شهادت شهید بهشتی و همچنین شهید قدوسی به عهده ایشان بود، گرچه در زمان حیات آن بزرگان سهم وافری داشتند. بعد از رحلت شهید بهشتی اداره دستگاه قضا به عهده ایشان بود که خیلی مدیرانه و مدبرانه اداره می کردند.

بعد از این فراغتی که از دستگاه قضا پیدا کردند به کارهای حوزوی و دانشگاهی رسیدند هم کار حوزه را جداگانه تدریس داشتند و می رسیدند هم کار دانشگاه را ملفّقاً و مرکّباً با حوزه اداره می کردند. این دانشگاه مفید از ذخائر پربرکت ایشان است.

کارهای اجتماعی که در تهران داشتند چه در بخش تولید چه در بخش های عبادت در مسجد تهران، این هم سرآمد بود به لطف الهی. اینکه درباره بعضی از امور آمده است که ﴿وَ جَعَلَنِی مُبارَکاً أَینَ ما کُنْتُ﴾ همین است. برخی در هر جا ظهور پیدا کنند منشأ برکتند هم شاگردان خوب تربیت می کنند هم مردم بزرگ و بزرگوار تربیت می کنند هم اقتصاددان خوب و ورزیده تربیت می کنند و اداره می کنند هم طلاب و دانشگاه را دانشگاهی را خوب تربیت می کنند؛ از این جهت یک انسان جامع الاطرافی بود که حیات پربرکتی داشت و این دانشگاه پربرکت دانشگاه مفید از ذخائر ایشان است. آن کارهای حوزوی ایشان هم که سرجایش محفوظ است.
بنابراین این بزرگوار از آن روزی که من با ایشان آشنا شدیم یعنی تقریباً هفتاد سال قبل تا زمان رحلت ایشان که شش سال قبل رحلت کرده اند جز فضیلت و خوبی چیزی از ایشان نداریم.

رضوان الله تعالی علیه، رحمه الله علیه یوم ولد و یوم مات و یوم یبعث حیا و السلام علیکم و علی من اتبع الهدی و رحمه الله و برکاته».

 

رئیس دانشگاه مفید: «آیت الله موسوی اردبیلی معتقد به دین اجباری و تقلیدی نبود»

 

سید مسعود موسوی اردبیلی در مراسم بزرگداشت ششمین سالگرد ارتحال آیت الله موسوی اردبیلی که در دانشگاه مفید برگزار شد، اظهار داشت: مرحوم آیت الله موسوی اردبیلی در طول قریب ۷۰ سال، نقش های متعددی را از ایشان به عنوان کنشگر اجتماعی، فعال سیاسی، مرجع تقلید و مصلحین نظام قضایی بعد از انقلاب شاهد بودیم اما یک وجهه در ایشان بود که هرگز طرح نشد و آن وجهه معلمی بود که از ابتدا به عنوان مدرس برجسته جوان در حوزه علمیه قم تا آخرین روز حیات ایشان ادامه داشت.

او افزود: از نظر آیت الله موسوی اردبیلی، تربیت علمی مستقل از تربیت دینی معنا نداشت، یعنی بدون علم آموزی، تربیت دینی ابتر است. البته آموزش علمی هم بدون تربیتی دینی ناتمام است.

او ادامه داد: دینی که آیت الله موسوی اردبیلی ارائه می داد، دینی معتدل و معقول بود. دین اجباری و دین تعبدی محض بدون دخالت عقل و دین تقلیدی را در وجود ایشان و تربیت ایشان ندیدم.

منبع:شفقنا

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.