مسئول واحد گردشگری سلامت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: گردشگران سلامت داخلی هم که بیشتر برای استفاده از پزشکان خبره و امکانات به روز با هدف درمان به استان اصفهان سفر میکنند بیشتر از استانهای چهارمحال و بختیاری، لرستان و خوزستان هستند.
احمدی اضافه کرد: برخورداری از پزشکان خبره، پیشینه و اعتبار پزشکی و درمانی، ارتباطات فامیلی موثر در برخی از مناطق اصفهان با کشورهای همسایه و جاذبههای تاریخی و گردشگری از ظرفیتهای استان در حوزه گردشگری سلامت است.
احمدی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود در سالهای اخیر شاهد سرمایهگذاریهای هدفمند بخش خصوصی و دولتی برای توسعه زیرساختهای پزشکی اصفهان و ورود آنها به بازار گردشگری سلامت با برنامه بلندمدت هستیم.
او با بیان اینکه معاونت درمان و واحد گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، بیشتر نقش نظارتی و تسهیلگری بین فعالان گردشگری سلامت ایفا میکند، گفت: این معاونت با توجه به برنامههای توسعه کلان کشور و با مشورت و همفکری با دیگر استانهای پیشرو در جذب و بازاریابی گردشگر سلامت و فعالان این حوزه در سطح استان، تسهیل مسیر ورود و فعالیت علاقهمندان به بازار گردشگری سلامت بر اساس استانداردهای بین المللی و رفع موانع بین سازمانی موجود را در برنامه چشم انداز خود دارد.
مسئول واحد گردشگری سلامت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یکی از این اقدامات را حمایت از توسعه دهندگان فناوریهای دیجیتال که به رشد و بازاریابی خدمات گردشگری سلامت کمک خواهد کرد، دانست و گفت: این ظرفیتها توسط جوانان علاقهمند و خلاق استان اجرا شده است و آن را در آینده به جامعه گردشگری سلامت کشور معرفی خواهیم کرد.
احمدی دیگر برنامههای این معاونت را تشکیل کارگروههای تخصصی برای همفکری و مشارکت در اجرای برنامههای توسعه و رشد گردشگری سلامت در بین سازمانهای مختلف داخل استانی عنوان کرد.
او همچنین با بیان اینکه اصفهان در این چند سال با وجود ظرفیتهای بالای جذب گردشگر خارجی در حوزه گردشگری سلامت در جایگاه متناسب با آوازه این استان نبوده است، اظهار امیدواری کرد که در آینده نه چندان دور با مشارکت و همدلی دیگر ارگانهای تصمیمگیرنده در استان و فعالان این حوزه، جایگاه اصفهان در گردشگری سلامت اصفهان ارتقا یابد.
استان اصفهان با حدود پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت حدود ۶۰ بیمارستان با بیش از هفت هزار تخت بیمارستانی دارد.
گردشگری سلامت (Helth tourism) یکی از بخشهای مهم و در حال رشد تجارت بینالمللی گردشگری در جهان است و به دو گونه گردشگری پزشکی (medical tourism) و گردشگری تندرستی (Wellness tourism) تقسیم میشود که اولی بیشتر شامل گردشگرانی است که با هدف دریافت خدمات درمانی به محیطی از خارج از محیط معمول زندگی و اقامت خود سفر و از زیرساختهای درمانی مقصد گردشگری استفاده میکنند و دومی بیشتر پیرامون بهره مندی از زیرساختهای ورزشی و مواهب طبیعی مانند آب درمانی است.
سازمان جهانی گردشگری (WTO) گردشگری سلامت را استفاده از خدماتی تعریف میکند که به بهبود یا افزایش سلامت و افزایش روحیه فرد (با استفاده از آبهای معدنی، آب و هوا یا مداخلات پزشکی) منجر شود که سکونت وی در مکانی خارج از محل زندگی اوست و عمدتا بیش از ۲۴ ساعت به طول میانجامد.
منبع:ایرنا